Gulpener introduceert biologische bierrange

De Limburgse bierbrouwerij Gulpener introduceert een volledig gerestylde biologische bierrange. Daar wordt ook nog een derde smaakvariant aan toegevoegd: Ur-Amber. Dit complete klimaatneutrale bierarrangement bestaande uit een biologisch Ur-Pilsner, een Ur-Weizen en een Ur-Amber werd tijdens de Floriade 2012 gelanceerd.

Bij de productie van de biologische bieren worden 100% biologische granen en hop uit Limburg gebruikt. Verder is het water door mergel gezuiverd en afkomstig uit eigen bron. De bieren van Gulpener worden niet gepasteuriseerd waardoor je de oorspronkelijke pure smaak beleeft. Met de introductie van 3 biologisch gebrouwen bieren presenteert Gulpener naar eigen zeggen de eerste volwaardige biologische bierrange van Nederlandse bodem. Directeur John Halmans: “In de jaren negentig zijn we gestart met het duurzaam brouwen met Limburgse grondstoffen. Al onze bieren zijn inmiddels 100% Limburgs en Milieukeur gecertificeerd. Overigens denk ik dat bijvoorbeeld ook de Texelse bierbrouwerij met Texelse ingrediënten een bierrange heeft die al ver zo niet volledig biologisch is.

Met de biologische bieren wil Gulpener een verantwoorde bierkeuze verder stimuleren en op Nederlandse bodem op de kaart zetten. “Alle grondstoffen inclusief  de hop waarmee de biologische bieren worden gemaakt zijn afkomstig van drie biologische gerstboeren die zijn verenigd in de Limburgse coöperatie Triligan en een ecologische hopboer uit Reijmerstok.

Lees ook:Nieuwe Gulpener biologische bierrange snel uitverkocht
Lees ook:Biologisch bier niet gewoon een hype?
Lees ook:Biologisch bierfestival een volgende stap?
Lees ook:Schneider Weisse Mein Grünes ABT-bier van de maand
Lees ook:Eerste speciaalbiercafé van Texelse bierbrouwerij in Zaanstreek

0 reacties op “Gulpener introduceert biologische bierrange

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.