Nederlandse studentenvereniging lanceert als eerste eigen bier

De Amsterdamse Studentenvereniging Leeuwenburght (ASVL), met ongeveer 250 leden, heeft naar eigen zeggen als eerste studentenvereniging een eigen bier. Ik denk wel dat er al heel wat verenigingen zijn die met potten en pannen aan de slag gaan om een eigen bier te brouwen. Echter dit is steeds weer een ander bier en natuurlijk in hele kleine hoeveelheden gebrouwen. Het nieuwe Amsterdamse studentenbier gaat de naam Leeuwenburght dragen wat afkomstig is van het gebouw waarin ze gevestigd zijn. De Leeuwenburght is een combinatie van een witbier en een Dunkelweizen en wordt op 7 mei a.s. officieel gelanceerd.

Het heeft een fruitig karakter en is natuurlijk zeer goed doordrink. Michael Bosscha, Voorzitter ASVL: “Het bier is tot stand gekomen nadat onze vereniging erachter kwam dat er geen verenigingen zijn met een eigen biermerk. Ikzelf woon in Haarlem en heb de sociëteit in contact gebracht met Jopen voor afname van Lentebier. Van het een kwam het ander en uiteindelijk zijn we bij elkaar gekomen om daadwerkelijk een opdrachtbier te produceren.”

Proefavond
“Tijdens een proefavond samen met onze leden zijn we uiteindelijk tot het huidige bier gekomen.” Bekijk hieronder de video waarbij ze het bier beschrijven alsof het een vrouw is. Zou leuk zijn als er dan ook een vrouw is die het bier beschrijft alsof het een man is. Als ik binnenkort bij Jopen ben ga ik eens kijken of ik ’m kan proeven. Dan maak ik de mannelijke beschrijving.

Lees ook:18-09-2010: Amsterdamse bierboot excursie
Lees ook:Bieractiviteiten 16 /17 mei: Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Judoka’s krijgen eigen bier!
Lees ook:Jopen lanceert Haarlems bier met eigen granen
Lees ook:Nieuwe website Gulpener: huh vrouwen aan de bar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.