ABT-Gerecht: Garnalen met prei- en gele paprikasaus

Met het Nederlandse ABT-bier van de maand, de Amarillo Sun, heeft Han Hidalgo weer een gerecht gemaakt. Het hoppige, frisse karakter van het bier past perfect bij vis. Serveer er daarom garnalen bij met preis- en gele paprikasaus. Hieronder het gerecht. (Foto: M. Therese Bruggeman)

Ingrediënten voor vier personen:
400 gram grote garnalen
gepeld en schoongemaakt 2 kleine preien
1 gele paprika
2 theelepels cajunkruiden
5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon
8 eetlepels Amarillo Sun
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Enkele prei bladeren in stukken van 5 cm snijden en afspoelen. In water dat net tegen de kook aan is beetgaar koken. De rest van de prei in ringetjes snijden. De zaadlijst uit de gele paprika verwijderen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de preiringetjes en stukjes paprika kort roerbakken. Bouillon toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken en het bier (Amarillo Sun) erdoor roeren.

Op smaak brengen met peper en zout. Met de staafmixer pureren, zeven en warm houden. De grote garnalen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de garnalen om en om bakken. Na het bakken met cajunkruiden bestrooien en met een stukje preiblad omwikkelen. Met de warme saus serveren, en natuurlijk een glas Amarillo Sun van brouwerij De Witte Leeuw i.s.m. De Scheldebrouwerij. Drink het bier lekker koud! Via diverse distributiepunten is het bier ook van de fles verkrijgbaar.

Bron: www.biercuisine.nl

Lees ook:ABT-gerecht: Gegrilde courgette
Lees ook:ABT-biergerecht: Kalkoenfilet met prei, blauwaderkaas en ?
Lees ook:Biergerecht met ABT-bier Lucifer
Lees ook:Het biergerecht bij Golden Raand
Lees ook:Konijnenrugfilet met pruimen en kerst- of winterbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.