Weekendtips Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier is in volle gang! De openingsdagen in de Grote Kerk in Den Haag waren een groot succes. Veel enthousiasme onder de bezoekers en toen ik een vrouw met een glas bier hoorde zeggen: “Ik lust helemaal geen bier maar dit is echt heel lekker”, kwam er wel een glimlach op mijn gezicht. Zo begint het, de ontdekkingstocht in bier. Dit weekend staan er weer heel wat bieractiviteiten op het programma. Vandaag wordt bekend welke hobbybrouwer het beste pils van Nederland heeft gebrouwen tijdens de Brand Pilsbrouwwedstrijd. Maar er is meer….

Het complete overicht vind je uiteraard op de website van de Week van het Nederlandse Bier, hieronder toch enkele suggesties:

12 mei 2012: Open huis in het Hopveld in Epe. Van 10.00 tot 17.00 uur vindt Open Huis plaats in het Hopveld aan de Kopermolenweg 4a in Epe. Gedurende de dag vinden rondleidingen plaats over het hopveld, krijgen bezoekers informatie over de hopteelt van vroeger en nu. Meer informatie op www.bierevents.nl

12 mei 2012: Brouwerij Lindeboom heeft vandaag de deuren geopend voor het publiek. Meer informatie is te vinden op www.lindeboom.nl

12 mei 2012: Er vindt een historische bierwandeling plaats in Leiden. Meer informatie is te vinden op www.biervizier.nl

13 mei 2012: De brouwmeester van Twents Bier zal in Bier- en eetcafe ‘t Pleintje, Burgemeester Jansenplein 25 in Hengelo een uitgebreide toelichting geven op het brouwen van dit bier uit ‘t Oosten.

Aanvullend vinden morgen 13 mei 2012 vele proeverijen plaats van Groningen tot Den Haag. Kijk op www.weekvanhetnederlandsebier.nl voor meer informatie.

Ik wens iedereen een fantastisch bierweekend toe!!!

Lees ook:Week van het Nederlandse Bier verovert Nederland
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier voor de deur
Lees ook:Start van de Week van het Nederlandse Bier!
Lees ook:Derde editie Week van het Nederlandse Bier in 2014
Lees ook:Laatste dagen Week van het Nederlandse Bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.