Duits en Lauret meest gewaardeerde bier van provincie Utrecht

Zoals ook vorig jaar vond afgelopen zaterdag voor de tweede maal het Utrechtse Bierbrouwersfestival plaats. Dit jaar waren er 1.500 bezoekers, weer meer dan het eerste jaar. Een jury van negen bierkenners heeft het Stoutbier van Brouwerij Duits & Lauret uit Vleuten uitgeroepen tot Meest gewaardeerde bier van de provincie Utrecht. 

Vorig jaar won brouwerij Maximus uit Leidsche Rijn. Tijdens het Utrechts bierfestival konden 25 verschillende bieren worden geproefd van onder andere brouwerijen als De Leckere, Oudaen en Rooie Dop uit Utrecht, De Eem uit Amersfoort, Valleibieren uit Leusden en het Houtens Brouw Collectief. Opnieuw een prachtig resultaat bereikt waarbij ik vooral ook benieuwd ben welke elementen dit festival tot een succes maken.

Regionale focus
Naar mijn idee speelt toch de regionale focus een zeer belangrijke rol in het succes van dit festival. De Utrechtenaar kan zijn of haar bieren uit de brouwerijen in de provincie proeven op bovendien een locatie met een prachtige uitstraling.

Lees ook:14-05-’11: Utrechtse Bierbrouwers Festival
Lees ook:StiBON wint Gouden PINT
Lees ook:14-05-11: Brouwdemonstratie op Utrechtse Bierbrouwers Festival
Lees ook:Houtens Brouw Collectief lanceert Honingbier
Lees ook:Nieuw Nederlands bier: Duuster Wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.