Heineken telt 45 miljoen neer voor James Bond bier

Begin april schreef ik op dit blog dat de bekende Martini-shake werd vervangen voor een Heineken bier. De nieuwe Bond-film Skyfall heeft het contract met Heineken nodig om de film te kunnen maken. Het bedrag dat Heineken had betaald werd angstvallig geheimgehouden. Tot afgelopen week.

Er is achterhaald dat voor de deal door het bierconcern uit Zoeterwoude maar liefst 45 miljoen dollar is betaald. Fans van de 007-film vinden het niet leuk dat een biermerk in de film een traditie heeft gebroken. Ook James Bond acteur George Lazendby die 007 speelde in On Her Majesty’s Secret Service is niet enthousiast. Hij vindt ‘t ook niet het beste bier. Maar ja, wat is het beste bier. Dat is voor iedereen verschillend.

Kritiek
Een film moet gewoonweg gemaakt kunnen worden, daar is geld voor nodig. Naar mijn idee heeft Heineken wel een risico genomen door deze deal te sluiten vanwege de huidige kritiek, die was natuurlijk voorzien. Ach iedere verandering is voor mensen vaak moeilijk. Straks weet men niet beter meer.

Bron: RTL

Lees ook:Heineken sluit wereldwijde marketingdeal met Facebook
Lees ook:Heineken heeft James Bond
Lees ook:Anthony Hopkins vertolkt Freddy Heineken
Lees ook:Speciale DVD Beerhunter The Movie te koop
Lees ook:Heineken tekent contract met Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.