Omzet SABMiller stijgt, Foster’s daalt

Het boekjaar van bierconcern SABMiller dat eindigde op 31 maart van dit jaar is afgesloten met een omzetstijging van 11 procent. Zoals je eerder hebt kunnen lezen daalt de bierconsumptie in West-Europa. Bierbrouwers investeren momenteel fors in nieuwe markten door de aankoop van brouwerijen en overnames van brouwerijen. Zo lukt het om toch jaarlijks in omzet te plussen. Voor Grolsch zit er bijvoorbeeld veel groei in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, zo blijkt uit de cijfers. Er is ook minder goed nieuws te melden over Foster’s.

SABMiller realiseerde een omzet van 31,4 miljard dollar. De winst voor belastingen en afschrijvingen steeg met acht procent naar 5,6 miljard dollar. Maar liefst 70 procent van de winst is afkkomstig uit opkomende markten. Met de verkoop van 229 miljoen hectoliter werd er 3 procent meer bier verkocht dan het jaar ervoor.

Groeimarkten
In Afrika en Latijns-Amerika werd respectievelijk veertien en acht procent meer bier verkocht. In Europa ging de verkoop onderuit met één procent en in de VS zelfs met twee procent. Terwijl mooie cijfers over de wereld worden verspreid is het nieuws in Australië minder rooskleurig. Sinds september 2011 is Foster’s een onderdeel van SABMiller. Hierdoor zou Foster’s inmiddels 10% aan bierverkoop hebben verloren.

Bron: ND.nl

Lees ook:Bierverkoop SABMiller stijgt
Lees ook:AB InBev plukt vruchten van WK Zuid-Afrika
Lees ook:Stop de discussie over prijsstijgingen
Lees ook:SABMiller doet goede zaken
Lees ook:Heineken heeft moeilijk eerste kwartaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.