Bavaria City Racing Dublin en de Ierse biermarkt

Aankomende zondag 3 juni 2012 vindt Bavaria City Racing in Dublin plaats! Inderdaad, datzelfde racespektakel als in Rotterdam altijd plaatsvond. Onder andere racelegende Jenson Button van het Vodafone McLaren Formule 1 team gaat hier een show weggeven. Op de straten van Dublin worden tussen 12.00 en 17.00 uur ongeveer 100.000 mensen verwacht. In 2006 startte Bavaria met dit racespektakel in Rotterdam, in 2008 volgde Moskou en dit jaar wordt aan dit rijtje Dublin toegevoegd. En ik ben erbij! Naast een bezoek aan Bavaria City Racing ga ik natuurlijk ook op onderzoek uit in de lokale Ierse biermarkt en een lijstje met vragen afwerken waarop ik een antwoord zoek.

Vragen die centraal staan zijn bijvoorbeeld: Hoe is de biermarkt in Ierland georganiseerd? Welke trends zijn er in de Ierse horeca en supermarkt te bespeuren? Hoe verovert Bavaria een plek in het Guinness biergeweld? Waarom heeft Bavaria juist voor Dublin gekozen? Dat is toch behoorlijk lef hebben in een Guinness bolwerk. Welke verwachtingen leven er bij Bavaria? Hoe hard wordt de Ierse horeca getroffen door de economische crisis. Welke veranderingen hebben door de crisis plaatsgevonden in ‘t consumptie- en cafégedrag van de Ier? Regeren is vooruit zien dus wie weet zijn er nog leuke ‘crisisproof’ ideeën die we in de Nederlandse markt ook kunnen gebruiken.

Racende bierreporter
Iedere dag zal ik aan de hand van een korte video met bijpassend verhaal mijn bevindingen op mijn blog beschrijven en laten zien. Daarbij druk ik ook zeker de microfoon onder de neus van Ierse dames en heren in het café om achter antwoorden te komen. Heb je een leuke vraag of iets dat je graag wilt dat ik in beeld breng over de Ierse biermarkt of het initiatief Bavaria City Racing? Laat ‘m hieronder achter en ik ga als racende bierverslaggeefster op zoek naar antwoorden! Oh ja, ik heb mijn V-dress alvast ingepakt.

Voor meer informatie over Bavaria City Racing Dublin kijk op: www.bavariacityracing.ie/bcrd/archives/category/news

Lees ook:The day of Bavaria City Racing: Wat levert het op?
Lees ook:Ierse biermarkt leuker voor de consument
Lees ook:Met Bavaria Babes EK-kampioen worden
Lees ook:Het koolzuur in Guinness daalt
Lees ook:Ierland: de zoektocht naar de verborgen bierjuwelen

2 reacties op “Bavaria City Racing Dublin en de Ierse biermarkt

    1. Fiona de Lange

      Thanks, is natuurlijk ook veel over de craft brewers en overigens weinig actualiteit qua nieuws. Maar wel goed om te zien waar de kroegen, brouwerijen etc. zitten. Erg handig!!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.