Staand bier drinken mag weer

Op de Amsterdamse terrassen mag binnenkort volgens een woordvoerster van de gemeente weer staand bier gedronken worden. Het artikel dat in de Algemene verordening staat zal geschrapt worden en naleving van de regels gebeurt niet meer, zo meldt nu.nl.

Vanwege het geluidsoverlast had de gemeente de verordening in het leven geroepen. Echter in een tijd dat de horeca blij kan zijn met iedere klant is het afschaffen van deze regel een slimme zet. In plaats van het instellen van regels gaat de gemeente nu meer mensen vrijmaken om de geluidsoverlast aan te pakken. Naar mijn idee een veel betere manier aangezien terrassen waar wellicht helemaan niet veel overlast is nu de dupe zijn.

In Den Bosch is het altijd een drukte van jewelste en drinkt iedereen gezellig bier mee op straat. Het hoort bij het straatbeeld. Dat het wellicht wat extra geluid geeft dat hoort er dan bij. Je kiest er naar mijn idee wel voor om in een stad te gaan wonen boven of in de nabije omgeving van de cafés. Dus weg met al die regeltjes!

Bron: nu.nl

Lees ook:Milieuvergunning uitbreiding brouwerij Dommelsch vernietigd
Lees ook:Nieuwe afspraken voor bierkortingen nodig
Lees ook:18-09-10: BAV verzamelruilbeurs en etiketverkiezing
Lees ook:Mooi weer doet bier drinken
Lees ook:Heineken start met ‘Know the Signs’ alcoholcampagne

Eén reactie op “Staand bier drinken mag weer

  1. piet

    Zo hoort het ook, slaat echt nergens op die regels.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.