Duvel Tripel Hop wint Belgische bierconsumentenprijs

De Belgische bierconsumentenvereniging Zythos vzw heeft voor de 7e keer de Consumententrofee voor het meest geliefde bier van Zythos Bierfestival in Leuven uitgereikt. Tijdens de laatste editie op 28 en 29 april 2012 konden bezoekers een stem uitbrengen op het meest gewaardeerde bier. De Duvel Tripel Hop kwam als winnaar uit de bus. 

Bierconcern Duvel Moortgat heeft dit jaar de Duvel Tripel Hop voor ‘t eerst in flesjes van 0,33 liter op de markt gebracht. Voor deze editie die in beperkte oplage wordt gebrouwen is de aromatische hopvariëteit Citra uit de Yakima Vallei uit de Amerikaanse staat Washington gebruikt. Naast de derde hop die steeds verschillend is gebruikt de brouwer de twee basis hopsoorten van de Duvel.

De bierliefhebber werd gevraagd een top drie samen te stellen waarbij een keuze kon worden gemaakt uit meer dan 500 bieren van 104 verschillende brouwers. Uit meer dan 1.500 stemformulieren blijkt dat de bittere bieren het goed doen net als karaktervolle bieren die bijvoorbeeld gerijpt zijn op houten vaten. De volgende top tien volgde uit de stemresultaten:

De top-10 van het ZBF
1 Duvel Tripel Hop, Duvel-Moortgat
2 Peated Oak Aged Embrasse, De Dochter van de Korenaar
3 Seef Bier, Antwerpse Brouwcompagnie
4 Préaris Quadrupel, Vliegende Paard Brouwers
5 Hopjutter Tripel Hop, De Hopjutters
6 Wieze Tripel, Blond Wieze
7 Wolf 7, Lupus
8 Westkust Black Imperial IPA, The Musketeers
9 Sint-Bernardus Abt 12, Sint-Bernardus
10 La Corne Triple, d’Ebly

Eerdere winnaars
De vorige edities van de consumententrofee werden respectievelijk gewonnen door Vicaris Tripel, Vicardin, Gouden Carolus Hopsinjoor, Cosmos Porter, Troubadour Magna en Peated Oak Aged Embrasse.

Verkrijgbaarheid in Nederland
Duvel Tripel Hop is in Nederland zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij de Mitra slijterijen en bij horecazaken met bijzondere speciaalbieren in het assortiment.

Lees ook:Zythos Consumententrofee voor De Dochter van de Korenaar
Lees ook:Nieuwe Duvel Tripel Hop met Japanse hop
Lees ook:Brouwerij Sint-Bernardus opent café in Tokio
Lees ook:Bier- en kaascombinatie 1
Lees ook:Stem voor een nieuwe toekomst ‘Duvel Tripel Hop’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.