Brouwerij Haacht schroeft leeftijdsgrens op naar 35

Terwijl we in Nederland een grote discussie voeren over het optrekken van de leeftijdsgrens van 16 naar 18, pakt de Belgische brouwerij Haacht het heel regoureus aan. Je moet minimaal 35 jaar zijn om hun Keizer Karel-bier te mogen drinken. Met een leeftijdsslot op de fles proberen ze het ‘Koninklijk Keizer Karelbesluit’ te handhaven.

De campagne werd bedacht door Brouwerij Haacht en reclamebureau Boondoggle. Met de actie willen ze benadrukken dat genieten van een kwaliteitsbier levenservaring vereist. De nieuwe slogan van Keizer Karel luidt dan ook: Voor levensgenieters met levenservaring. Mmm, wat moet ik dan als gepassioneerd bierliefhebber met 18 jaar genietervaring . Gelukkig heb ik de Keizer Karel al geproefd voordat het slot erop ging.

Geen gewoon bier
Keizer Karel is volgens de makers van uitzonderlijke kwaliteit en dient dus ook met met gepaste égards geconsumeerd te worden. En daarvoor komen alleen mensen in aanmerking met de nodige levenservaring en is de minimumleeftijd opgetrokken van 18 naar 35 jaar. Ik vind ‘m wel geestig. Een mooie manier om te laten zien dat bier bijzonder is én bovendien ook goed voor de positionering van speciaalbier in de brede zin.

Slot
In een aantal cafés hebben klanten letterlijk moeten bewijzen dat ze 35 jaar of ouder waren. Door vragen te stellen die alleen met de nodige levenservaring beantwoord kon worden ging de code op de fles open. Een voorbeeld vraag was: “In welk jaar won ABBA het Eurovisiesongfestival?” Het juiste jaartal vormde dan de code om de fles mee te openen.

Bron: Retaildetail.be en Brouwerij Haacht

Lees ook:ABT-bier van de maand: Gentse Strop
Lees ook:Brouwerij Haacht komt met nieuwe Mystic
Lees ook:Brouwerij Haacht maakt stap naar VS en Azië
Lees ook:Brouwerij Het Anker zet ook dit jaar de deuren weer open
Lees ook:Het is weer tijd voor Cuvée van de Keizer!

6 reacties op “Brouwerij Haacht schroeft leeftijdsgrens op naar 35

 1. Eric

  Leuk bedacht maar en volledig verkeerd signaal. Goed bier is alleen voor ‘oude’ mensen? Mij lijkt dat je toch ook een jonger publiek wil kunnen aanspreken. Anders wordt bier straks net als jenever een oude-lullendrank. (Overigens proberen ze van die reputatie af te komen.)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Eens maar 35 is toch niet oud ;-(

     /   Beantwoorden  / 
   1. Eric

    Zeker niet! Bovendien ga ik zeker die Keizer Karel eens bestuderen binnenkort. Mij houden ze niet tegen! ;)

      /   Beantwoorden  / 
 2. zwans

  Op hun website (www.keizerkarel.be) wordt de actie iets genuanceerder voorgesteld, of toch voor wie tussen de regels kan lezen. Ik begrijp hier: “je bent geen 35? bewijs ons dan even dat je matuur genoeg bent en je kan ook een Keizer Karel drinken.” Mijn zoon van 18 wist alvast het antwoord op bovenstaande vraag, dus hij krijgt zonder problemen dat slot open!
  Ik zie de actie eerder als een uitdaging naar de min 35-jarigen, dan als een verbod. En wie gaat een goeie uitdaging uit de weg? Niemand toch?

  @ Eric: er zijn drie varianten, beslist allemaal eens proberen, ze zijn de moeite waard! ;-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Ik ben ruim ouder dan 35 en weet het antwoord niet. Hte was na Teach in, dat wel.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Fiona de Lange

  Aangezien ‘t door een reclamebureau bedacht is, lijkt ‘t mij logisch dat je alles met een knipoog moet bekijken. Ze gaan er niet met een leeftijdsbarometer bijstaan. De insteek en opzet is serieus geestig en geeft uiteraard een signaal af…. niet gieten maar genieten en serieus omgaan met ‘t product….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.