PARBO bier deze zomer in Nederland verkrijgbaar

Het zal menig Surinamer een gat doen in de lucht springen. Het Surinaamse succesbier PARBO is terug van weggeweest op Nederlandse bodem. Nu was het pils in Nederland hier en daar wel verkrijgbaar onder de naam PARBO en breder verkrijgbaar onder de naam Djogo. Vanaf 15 juli 2012 is Djogo verdwenen en staat er weer PARBO in de schappen.

PARBO Bier is het meest gedronken bier in Suriname. De Surinaamse Brouwerij N.V. heeft daar een marktaandeel van ongeveer 90 procent. Ook in Nederland verwacht de brouwer dat PARBO bier een groot succes wordt.

Ontstaan in Nederland
De brouwerij die verantwoordelijk is voor PARBO bier, werd in 1954 voor het eerst opgericht door de Zeeuwse broers Piet en Arthur Dumoleyn. In 1955 werd de Surinaamse Brouwerij officieel geopend door Prins Bernhard. In dat jaar werd ook het eerste PARBO Bier gebrouwen. De trots uit de PARBO bier serie is de één liter fles, op z’n Surinaams ook wel Djogo genoemd. De naam Djogo is een verbastering van het woord jug. Dit is een grote aardewerken kruik waarin de Indianen vroeger water bewaarden. De Djogo staat voor vriendschap en gezelligheid; Surinamers bestellen een Djogo en drinken deze samen met vrienden.

Ingrediënten
De basis van PARBO bier bestaat uit lichtgekleurde mout, dat wordt aangevuld met speciaal geteelde rijst, water en hop. Dit zorgt voor de specifieke PARBO smaak die door veel Surinamers wordt herkend.

Verkrijgbaarheid
Alle in Suriname verkrijgbare verpakkingen zijn straks ook in Nederland verkrijgbaar. Het gaat om de 1 liter fles (Djogo), 33cl fles, 33cl blik, 50cl blik, 275ml PARBO Chiller, 33cl PARBO Power Stout.

Lees ook:Surinaams Parbo Bier
Lees ook:Nieuw Surinaams bier op komst
Lees ook:Hiep hiep hoera, het bierblik is 80 jaar!
Lees ook:Grolsch Herfstbok nu al verkrijgbaar én in blik
Lees ook:Grolsch krijgt concurrentie

6 reacties op “PARBO bier deze zomer in Nederland verkrijgbaar

 1. Wilbert

  Jo Jo Djogo! Ik zie er naar uit. Hoef dus niet steeds meer naar Suriname om Parbo te kunnen drinken :-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rita Kalloe

  Beste medewerker van Parbo Bier,

  Ben lid van de Biz-vereniging van de Paul Krugerlaan te Den Haag.
  Wij zijn bezig een evenement te organiseren op de Paul Krugerlaan.
  Het wordt een nightbazar met modeshow van 14.00-21.00 uur op zaterdag 8 september 2012.

  Wij zijn op zoek naar Sponsers voor ons evenement.Onze evenement heeft een multicultureel karakter.
  Wij kunnen jullie aanbieden een kraam om jullie waren aan te prijzen/proeven, banner op de podium en jullie logo op alle flyers en posters. Dit pakket kost €500,-

  Hoor graag van u of u interesse heeft om op onze evenement te staan.

  Met vriendelijke groet,
  Rita Kalloe

    /   Beantwoorden  / 
 3. Baadshah

  Aloha,

  Kan iemand mij vertellen waar deze Parbo bier te verkrijgen is?
  ps. liefst omgeving R’dam!

  thnx

    /   Beantwoorden  / 
 4. Richard

  Hoi halve liter blikken bij de Albert Heijn Rotterdam-Alexanderpolder voor 1,50

  Proost.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Fred Schiphorst

  Ik heb het niet kunnen verifiëren, maar las in een krant dat het vorige PARBO in Nederland kwam van een “andere partij” die het merk bezat. Vandaar dat het bier in Nederland als Djogo verkocht moest worden. Inmiddels is aan die situatie een einde gekomen en nu mag het originele PARBO onder die naam verkocht worden.Vandaar dat het de naam Djogo had gekregen. Wie die andere partij was lees ik nergens overigens.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.