Zijn bierdrinkers ook koffiedrinkers?

Onlangs kreeg ik de vraag of ik misschien kon uitleggen hoe het komt dat veel bierdrinkers geen koffie drinken. Eerlijk gezegd had ik hier nog niet eerder van gehoord en zelf hou ik wel van een kopje koffie. Binnen een ‘brouwersfamilie’, een behoorlijke grote, drinkt niemand koffie. Ik ben erg benieuwd of er een verband is tussen bierliefhebber zijn en koffie drinken. Wellicht dat ‘t toch veel vaker voorkomt. Als dat zo is zou een koffie porter van brouwerij Klein Duimpje misschien toch minder hard lopen. Naar mijn idee is ‘t tegenovergestelde waar. Vul daarom de poll in rechts op de pagina of hieronder in dit bericht.

Via google kom je niet verder dan de gezondheidseffecten van bier en koffie; het zou zelfs goed zijn tegen prostaatkanker. Verder vind je brouwcombinaties van speciaalbier met koffie. De vraag is eenvoudig:

Drink jij naast bier ook koffie?

 • Ja (88%)
 • Nee (12%)
Loading ... Loading ...

 

Lees ook:Bierliefhebbers drinken meer koffie?
Lees ook:‘Vrouwenbier heeft toekomst!’
Lees ook:Welk bier drink jij?
Lees ook:Bieraanbiedingen alleen nog via telefoon?
Lees ook:Steeds grotere social media prijzen bij brouwers

2 reacties op “Zijn bierdrinkers ook koffiedrinkers?

 1. @eijkb

  Sterker nog, ik drink óf bier óf koffie. Heel af en toe frisdrank danwel water maar 75% van mijn vochtinname bestaat uit één van de twee. Overigens meer koffie dan bier ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Lars

  Ik ben pas sinds kort begonnen met koffie drinken. Het is begonnen met de komst van de 40-urige werkweek van stage. Speciaalbier drink ik toch al een jaar of 4 zeer regelmatig. Denk trouwens niet dat er echt een verband tussen ligt. In mijn omgeving drinken alle bierdrinkers ook graag koffie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.