Witbier meest gedronken speciaalbier

De maand juni van 2012, de koudste in 17 jaar tijd, zal de verkoop van witbier geen goed hebben gedaan. Traditioneel is witbier vanwege de frisse smaak een van de meest gedronken bieren tijdens de zomermaanden, het meest gedronken bier na pils én het meest gedronken speciaalbier in Nederland.

 

Het witbier Hoegaarden is al jaren de grootste in Nederland en liet ook het afgelopen jaar in een dalende markt een lichte stijging zien naar 47% marktaandeel in de retail. Met afstand op de tweede plaats volgt Wieckse met een aandeel van 28%. Veel ontwikkelingen zijn er bij alcoholvrij witbier dat aan een opmars bezig is. Met een consument die bewuster kiest voor wel of geen alcohol, zijn de vooruitzichten voor de brouwers veelbelovend.

Markt in cijfers
De markt van speciaalbieren wordt beheerst door witbier, zo blijkt uit de cijfers van Synovate dat jaarlijks onderzoek doet onder 2.400 consumenten. Toch daalde het aantal liters, van circa 5.200.000 naar circa 4.600.000; een afname van 12% in de retail, cijfers over de horeca zijn niet bekend. Als mooi vervolg op het wit- maar ook het rosébier succes is misschien wel de alcoholvrije biervariant.

Goede zomer
Op de gehele bieromzet is het aandeel alcoholvrij met zo’n 2 procent nog bescheiden. Als de trend in Europa qua nuttigen van alcoholvrij bier (een verdubbeling sinds vijf jaar geleden) ook in Nederland doorzet, dan zijn de kansen voor dit type bier groot. Daar helpt een goede zomer maar ook de positionering van deze alcoholvrije biervariant zeker bij. Het is tijd voor een volgende stap, zo vindt Hoegaarden.

Hoegaarden Perfect Serve
Op 5 juli 2012 zal Hoegaarden Nederland kennis laten maken met de nieuwe alcoholvrije witbier belevingTV-kok Robert Verweij en Culiconsultant Kevin Strubbe presenteren de Perfect Serve van Hoegaarden 0,0. Deze nieuwe manier van omgang met de alcoholvrije biervariant van het authentieke, Belgische biermerk maakt onderdeel uit van de Hoegaarden 0,0 Smaaktour. Een ‘pop up terras’ met Culiconsultant Kevin Strubbe rijdt door Nederland en laat de alcoholvrije bierdrinker deze zomer genieten van een rustmoment, de juiste inschenkmethode en een bier & gastronomie combinatie: de Hoegaarden 0,0 Perfect Serve.

Lancering
Iedereen die het leuk vindt om de lancering van de Hoegaarden 0,0 Perfect Serve te zien in combinatie met de live-cooking van Robert Verweij, dat kan! Kom op donderdag 5 juli 2012 om 13.00 uur naar Rosa & Rita op het Oostenburgereiland in Amsterdam 

Lees ook:Nieuwe bierbehandeling voor alcoholvrij witbier
Lees ook:Hoegaarden lanceert ook alcoholvrij 0.0
Lees ook:Stop het biermarketing geweld
Lees ook:Bavaria Rosébier 0.0% in de schappen
Lees ook:Nederlandse bierconsumptie in 2011

0 reacties op “Witbier meest gedronken speciaalbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.