Geen ‘zuiprecords’ meer bij Guinness World of Records

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier heb ik bij Guinness World Book of Records een aanvraag ingediend voor de grootste biertoost door vrouwen. Door een Fasttrack-aanvraag kreeg ik binnen enkele dagen een reactie. Helaas werd er geen onderscheid gemaakt tussen mannen of vrouwen en moest ik om het record van de grootste biertoost ooit te verbreken ruim 22.000 vrouwen bij elkaar krijgen. Een uitdaging die ik wellicht een paar jaar verder als de Nederlandse vrouw massaal voor bier is gevallen wel wil aangaan . Ik kreeg nog een andere recordoptie.

Ketting drinken
‘Most people in a beer race’, wat inhield dat minimaal 1.328 vrouwen in een rij moest staan waarop iedere vrouw in één tempo haar hele glas leeg moest drinken. Je mocht pas starten met drinken als je voorgangster het glas had leeggedronken. Een soort ketting dus. Ik vond dit eigenlijk een merkwaardige recordpoging want we willen natuurlijk niet stimuleren dat mensen in een keer een glas bier achterover gieten of snel veel alcohol drinken.

In een uitgebreide mail verklaarde ik dat ik niet wilde meewerken aan deze beeldvorming en ik het eigenlijk jammer vond dat er dit soort recordpogingen bestonden. In mijn laatste regel van mijn mail gaf ik aan dat we al genoeg imago- en alcoholproblemen hebben doordat de consument pils achteloos achterover giet. Ik besloot danook verder af te zien van een recordpoging.

Investering
Vorige week kreeg ik ineens een informerende mail vanuit mijn contactpersoon bij Guinness Book of Records. Vanaf nu wilden ze met geen enkel record meer het veel, snel of overmatig consumeren van alcohol stimuleren. Deelname met dit soort recordpogingen was dus niet meer mogelijk. Is mijn investering van ruim 600 euro in de fasttrack aanvraag toch niet voor niets geweest! ;-)

Lees ook:Bierrondje voor alle vrouwen van Nederland
Lees ook:Wereldrecord blind bier proeven gehaald
Lees ook:Mannen en vrouwen aan het cider?
Lees ook:Heineken Experience in top vijf attracties Amsterdam
Lees ook:Vrouwen kunnen maat houden met bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.