Genieten van bier en geven voor KiKa

Op donderdag 12 juli 2012 gaat de actie ‘Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel’ van start. De opbrengst van Geniet & Geef komt ten goede aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Het hoogtepunt van de actie zal het aanslaan van het eerste fust Triple d’Anvers van Brouwerij De Koninck zijn, op donderdag 13 september 2012. Na een speciale veiling wordt dit aangetapt door Geniet & Geef ambassadeur Peter van der Arend en de voorzitter van KiKa, Frits Hirschstein.

 

Geniet van bier en Geef kinderen met kanker een kans: dat is de gedachte achter deze actie die Bier&cO in het leven riep omdat KiKa in 2012 tien jaar bestaat. Zoals de lezers op dit blog weten ontwikkelde Peter van der Arend een jaarlijkse actie om KiKa te ondersteunen. Dit begon bij zijn eigen ontwikkelde Mikkie Bier dat ter gelegenheid van de geboorte van zijn dochter op de markt kwam. De opbrengsten uit de verkoop van dit bier gingen ook naar KiKa. Mooi dat hij nu daarom ambassadeur is van Geniet & Geef.

Triple d’Anvers
Door de horecaondernemers kan geboden worden op het eerste biervat Triple d’Anvers van Brouwerij De Koninck. Ieder bod tijdens de veiling geldt als een bot waarmee je geld geeft aan KiKa, ook al is dit niet het hoogste bod. Na het aanslaan van het eerste vat staat het bier vanaf donderdag 13 september 2012 om 18.00 uur de Triple d’Anvers op de tap bij meerdere horecazaken die graag aan het initiatief wilden meewerken. De opbrengst komt – onder aftrek van directe kosten – volledig ten goede aan KiKa.

75 hectoliter
De Geniet & Geef actie zal jaarlijks op de markt komen met steeds een ander bier. Het aantal hectoliters bier dat verkrijgbaar zal zijn komt overeen met het percentage aan kinderen dat geneest van kanker. Dit jaar ligt het op 75 procent dus zal er 75 hectoliter Triple d’Anvers op de markt komen. Dit zijn 375 fusten x 20 ltr ofwel 22.500 glazen van 33 CL. Natuurlijk bestaat er de wens om ooit op 100 hectoliter uit te komen. Het bier is blond bovengistend, bevat 8 procent alcohol en is fruitig van smaak met een moutige afdronk.

Opbrengst
De beoogde opbrengst voor KiKa is €50.000,–, hetgeen gelijk staat aan het ondersteunen van 1 onderzoek voor 1 jaar. Per glas gaat er een rechtstreekse minimale netto bijdrage van € 2,50 naar KiKa. De vaste bruto verkoopprijs voor een glas (33cl) Triple d’Anvers is € 5,50. Een zinvolle en leuke manier om dubbel van bier te genieten dus!

Lees ook:Horeca brengt 56.375 euro naar KiKa
Lees ook:Geniet en Geef-actie bereikt nu al halve ton
Lees ook:Bierbranche zamelt nu al 55.000 euro in voor Geniet en Geef-actie
Lees ook:Jubileumbier brengt € 5.665,- voor KiKa op
Lees ook:Jopen komt met rigter! bier voor KiKa

0 reacties op “Genieten van bier en geven voor KiKa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.