Tien duurste bieren ter wereld

Geregeld duiken er lijstjes op van de meest dure bieren ter wereld. Terwijl net als vorig jaar ook dit jaar de lijst vooral wordt aangevoerd door de bijzondere bierversies van Brewdog, vind je nu ook andere varianten zoals het Sapporo bier uit de ruimte in de top tien. De lijst is een top tien van duurste bieren dus ze staan niet op een prijschronologische volgorde aangezien de prijzen ook nog weleens kunnen fluctueren!  

1. Sapporo’s Space Barley kost voor een sixpack $110. Daarvoor krijg je een bier met 5,5 procent alcohol, waarvan de gerst in de ruimte is geteeld. De Japanse brouwer Sapporo heeft er vervolgens bier van gebrouwen. Een goedkopere variant ruimtebier van zo’n $20 per six pack  is overigens Vostok Space Beer, een stout.

2. Crown Ambassador Reserve kost voor 750ml $90. Ook de Australische brouwer Foster’s, eigendom van SABMiller is meegegaan in de oak aged hype. Dit bier met 10,2 procent alcohol heeft 12 maanden gerijpt in Franse houten vaten en is vervolgens gebotteld in een champagnefles. Inmiddels zijn er vier edities verschenen van ieder 8.000 flessen.

3. Tutankhamun Ale is een bier met een verhaal waarvan de prijs is gedaald $7,686 naar $75 per 500ml. Een archeoloog vond ooit in een Egyptische tombe een restant van bier en vertaalde dit naar het bier dat 3.250 jaar geleden gebrouwen moest zijn. Samen met de Schotse brouwer Jim Merrington werden 1000 flessen van het bier gebrouwen. Het bier bevat 6 procent alcohol.

4. Brewdog’s Sink the Bismarck komt toch nog voor in de lijst met een prijs van $80 per 375ml. Voor wie het vergeten was het gaat hier om de variant van 41%.

5. Samuel Adams’ Utopias ligt voor $150 per 700ml ‘in de schappen’. Dit bier bevat ook al 27 procent alcohol en zou Amerikaans’ duurste bier zijn. Deze parel wordt iedere twee jaar gelanceerd en zou in houten vaten hebben gerijpt tot wel 18 jaar.

6. Schorschbräu’s Schorschbock 57 moet zeker een van de zwaarst alcoholische bieren ter wereld zijn met 57,5 procent. Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat daar nog echt bierig aan is, los van het feit dat het uiteraard allang niet volgens de originele brouwmethode meer gebrouwen kan worden. Voor dit bier dien je $275 voor 330ml neer te tellen. Er zijn 36 flessen van dit bier gebotteld.

7. Carlsberg’s Jacobsen Vintage is opnieuw een ‘vintiage’ oftewel een bier dat op eiken houten vaten heeft gerijpt. Je betaalt $400 voor 375ml voor deze Deense variant. Het bier met een alcoholpercentage van 10.5 procent wordt jaarlijks uitgegeven in een oplage van zo’n 600 flessen. Het is te koop in de betere restaurants in Kopenhagen als uitdaging voor de luxe wijnmarkt.

8. Brewdog’s The End of History staat nog steeds hoog in de hitlijst. Met een prijs van $765 per 330ml. Het bier dat een rechtstreek duel aan ging met de brouwers van Schorschbräu’s Schorschbock 57 om het zwaarst alcoholische bier ter wereld. ’The End of History’ bevat 55% alcohol en er zijn slechts 12 flessen met het bier gebotteld.

9. Pabst Blue Ribbon 1844 is nog wel betaalbaar met een prijs van $44.00 per 720ml en zelfs in de USA een van de goedkoopste bieren. De reden dat dit bier toch in de top tien staat is omdat het in China ongelooflijk populair is en er daar nog wel een bedrag voor neergeteld wordt. De Pabst Blue Ribbon bevat 6 procent alcohol en is gerijpt in Amerikaanse Whisky vaten.

10. Nail Brewing’s Antarctic Nail Ale is opnieuw een bier van Brewdog waar een groot verhaal achter schuil gaat. Het zou gebrouwen zijn met het ijswater van Antarctica, vandaar de naam. Je betaalt tussen de $800-$1815 per 500ml. De prijs van het bier is wel voor het goede doel wat het brouwen van dit bier een stuk zinniger maakt.

Ik zeg proost!

Bron: An idiot online

Lees ook:Nieuwe editie Straffe Hendrik Heritage
Lees ook:Brewdog herlanceert Ghost Deer met 28% alcohol
Lees ook:Nieuw Kasteelbier op de markt!
Lees ook:Introductie tweede exclusieve Duvel Distilled
Lees ook:Kasteelbier Cuvee ABT bier van de maand

Eén reactie op “Tien duurste bieren ter wereld

  1. Johan

    ik bestel altijd mijn bier op 1sterondje.nl scheelt toch al snel 45% korting.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.