Heineken stap vooruit in Aziatische bieroorlog

Vandaag heeft Heineken bekendgemaakt dat zij een overeenstemming heeft bereikt met Fraser & Neave, die net als Heineken een belang heeft in Asia Pacific Breweries, over de hoogte van de overnamesom van de aandelen van dit Singaporese conglomeraat. De overeenkomst van 50 Singaporese dollar per aandeel, in totaal zo’n 3,3 miljard euro betekent nog niet dat de deal is gesloten en het voor Heineken belangrijke Tiger Beer binnen is.

De directie van Fraser & Neave adviseert aandeelhouders om het bod van Heineken op de aandelen te accepteren. Of ze dat gaan doen is natuurlijk de volgende vraag. Met name ben ik benieuwd of de Thaise biermagnaat, eigenaar van ThaiBev, akkoord gaat met de overname. Na akkoord van de aandeelhouders dient bovendien een nadere invulling te worden gegeven aan het overnamemandaat en de voorwaarden.

Zoals in het persbericht van Heineken International staat zegt deze overeenstemming nog niets over een definitieve overname van Fraser & Neave danwel een uitbreiding van het belang in Asia Pacific Breweries. Een hoger bod van Heineken zoals eerder via een bericht vanuit Reuters was uitgelekt was dus niet nodig. Voor meer informatie over de acceptatie van het bod kijk op de website van Heineken International.

Lees ook:Vrijdag duidelijkheid over Aziatische Tiger
Lees ook:Tiger Beer officieel van Heineken
Lees ook:Overname Heineken van Asia Pacific Breweries
Lees ook:ThaiBev breidt belang uit in strijdt om Tiger Beer
Lees ook:Hoe een Thai Heineken in de tang krijgt

0 reacties op “Heineken stap vooruit in Aziatische bieroorlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.