Hoe een Thai Heineken in de tang krijgt

Vorige week vrijdag was ik in mijn kop van het blogbericht al heel voorzichtig met enige euforie. Sterker nog: ik denk dat het geen happy end wordt na de berichten van vandaag. De Thaise miljardair en eigenaar van ThaiBev heeft een rivaliserend bod uitgebracht op een deel van Asia Pacific Breweries. Daar komt nog bij dat hij met een belang van 24% de grootste aandeelhouder is van Fraser & Neave (F&N), de partner waarmee Heineken samen in een Joint-Venture zit.

De overeenkomst die vorige week vrijdag is gesloten tussen Heineken en F&N betekent niets meer dan dat de directie een positief advies uitbrengt naar de aandeelhouders om in te stemmen met het bod van Heineken op de aandelen Fraser & Neave. Maar ja inderdaad, de Thai gaat natuurlijk nooit akkoord. Verder heeft de Japanse Brouwerij Kirin ook nog eens 15% van de aandelen in F&N, volgt u het nog?

Strijd
Dat wordt dus een harde strijd waarbij deskundigen al rekening houden met een opsplitsing van Asia Pacific Breweries. Wellicht is dat voor Heineken ook nog steeds beter dan dat deze Thaise biermagnaat meer macht krijgt.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Vrijdag duidelijkheid over Aziatische Tiger
Lees ook:ThaiBev breidt belang uit in strijdt om Tiger Beer
Lees ook:Heineken stap vooruit in Aziatische bieroorlog
Lees ook:Tiger Beer officieel van Heineken
Lees ook:Overname Heineken van Asia Pacific Breweries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.