Eerste hopoogst Brouwerij PALM

Speciaal ter gelegenheid van de eerste editie van de Week van het Belgisch Bier, die plaatsvindt van 3 tot en met 9 september 2012, organiseert Brouwerij PALM op 4 september a.s. de eerste PALM hopoogst. Op 24 oktober 2011 werd de PALM hoptuin geopend.  

 

Een 800-tal hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh variëteit zal speciaal voor de Limited Edition PALM Hopper geoogst worden. De eigen getailde hop wordt driemaal ingezet, namelijk tijdens het brouwproces in de brouwzaal en via een late hopping en een dry hopping.

Op dinsdag 4 september om 17.30 uur kan een exclusief bezoek worden gebracht aan het hopveld van de brouwerij. Dit is een vast omlijnd programma waarvoor reservering noodzakelijk is. Het arrangement start met een ontvangst op de brouwerij gevolgd door een brouwerijbezoek. Na het bezoek worden de bezoekers op het PALM hopveld opgewacht door gerenommeerd auteur, bierkenner en brouwer Jef Van den Steen.

Gelimiteerd aantal plaatsen
Hij geeft ter plaatse een presentatie over hop en de PALM, Speciale Belge Ale. Natuurlijk volgt een proeverij van de verschillende PALM bieren waaronder ook PALM Hopper. Een ‘Beer & Food pairing – walking diner’ van hoog niveau sluit het geheel af. De deelnameprijs van het complete arrangement is €45,- per persoon. Uiteraard is er maar een beperkt aantal plaatsen dus wie aanwezig wil zijn moet snel een mail sturen naar [email protected].

Lees ook:Palm brengt Hopper-bier uit
Lees ook:Brouwerij PALM organiseert hopfeesten
Lees ook:Brouwerij Palm wil Europese erkenning
Lees ook:02 t/m 04-09-11: Weekend van het Bier in Brussel
Lees ook:Bier proeven: Green Hopping 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.