Australië en ‘craft beer’

Tijdens de vakantieperiode is het een mooie gelegenheid om een rondje rond de wereld te gaan en te bekijken hoe andere landen het doen op biergebied. Niet alleen in Europa en de VS groeit speciaalbier maar ook in werelddelen als Australië, dat toch vooral echt een pilsmarkt heeft, is de grote diversiteit aan biersmaken booming.

Bijna iedere dag krijgt Australië nieuwe brouwerijen en ook bierfestivals op de kaart. Tijdens mijn bezoek aan Australië een aantal jaren geleden was speciaalbier nog niet doorgebroken. In een bezoek aan de lokale slijterij of de supermarkt stond het schap vol met pils en buitenlandse grote biermerken zoals Corona en hier en daar Hoegaarden.

Nu is daar dus ook verandering in gekomen. Voor een mooi overzicht van wat er Down Under op biergebied gebeurt kijk op: www.australianbeers.com.

Lees ook:Ierse brouwer lanceert speciale bierfles voor restaurants
Lees ook:Bierland Nederland op de kaart
Lees ook:Bier weekendtip
Lees ook:Goede bier uitgaanstips bij regen
Lees ook:‘Video beoordeling’ Friese Us Heit Buorren Bier

3 reacties op “Australië en ‘craft beer’

  1. J0hn

    De biertatlas van Michael Jackson blijft ook goed. Ik ben op mijn blog een beetje dat boek aan het nalopen en heb gemerkt dat ook op wikipedia volop aandacht is voor de diverse bieren per land.

    Een bierreis om de wereld is ontzettend interessant. Het blijft fascinerend dat in een land als Pakistan of de Palestijns gebieden brouwerijen te vinden zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.