Emotie en commotie over biercultuur

Blijkbaar heb ik met het eerdere bericht over het verschil tussen de Nederlandse en Belgische biercultuur mensen geraakt! Een blog is bedoeld om met elkaar een mening uit te wisselen en de discussie aan te gaan over een onderwerp. Dat verduidelijkt de inhoudelijke boodschap en elkaars standpunten. In plaats van op dit blog inhoudelijk de discussie aan te gaan is @Ot Louw op zijn eigen Facebook-pagina een discussie begonnen over mij waarop ik niet kan reageren. Dit vind ik jammer en ik ben hierover zeer aangedaan en verdrietig. Ik vraag me hierdoor momenteel af of ik het nog wel de tijd en de moeite waard vind om dit blog waar ik dagelijks uren in steek te onderhouden.

Lees ook:Facebook: De bierwereld bij elkaar!
Lees ook:Steeds grotere social media prijzen bij brouwers
Lees ook:Glazen en nog eens glazen
Lees ook:Nederlandse Brouwers en GGD Nederland samen om tafel
Lees ook:Wie raadt de naam van het nieuwe PALMke?

25 reacties op “Emotie en commotie over biercultuur

 1. Kurt Persyn

  Blijven doorgaan!
  Er zijn veel meer mensen die met plezier uw blog lezen dan er ontevredene zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bas

  Ga aub door! Ik lees je blog graag!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Peterr

  Ook ik heb wel eens een “Frons” over een bericht, zowel hier als ergens anders.
  En dat ik zelf het soms anders zie, nou dan had ik zelf een blog moeten maken….
  Dat er eens een stereotiep wordt aangehaald, daar maken we ons allemaal schuldig aan.

  Ik vind dat je wel goed bezig bent en betrokken, ga lekker door op de ingeslagen weg!
  Ik lees je blog graag, en vind het top dat er eens dame over bier schrijft.
  En er van geniet.

  Groet en proost,
  Peter Rozen

    /   Beantwoorden  / 
 4. Bob

  Echt wel doorgaan Fiona kop op! Is jouw blog en je mag en moet ten alle tijden zeggen wat jjij wil! En ja soms is dat even heftig maar ja de pen is genadeloos! Maar discussie is dan onvermeidelijk dat is iets wat je, voor je ook maar een punt neerzet, ten dege moet beseffen!

  Succes

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Die discussie wil ik graag aangaan, maar op deze manier gaat dat natuurlijk niet!…

     /   Beantwoorden  / 
 5. bierevents

  Niets van aantrekken Fiona. In een blog mag je je persoonlijke mening geven.Andersom mogen je lezers het ook best eens niet eens zijn met je mening. Dat geldt ook voor mij, ik herken ook totaal niet wat je schreef over het verschil in passie tussen Belgen en Nederlandsers, maar dat geeft niet.
  Klagen over iemands blog is net zoiets als klagen over een TV-programma. Als het de lezer/kijker niet bevalt ga je toch lekker iets anders lezen/kijken?
  Het is natuurlijk niet sjiek om de discussie op de persoon te spelen en dan ook nog in een ander medium. Je levert al jaren dagelijks een grote bijdrage aan de biercultuur in Nederland en daarmee doe je velen een groot plezier. Ik zou zeggen: hef een glas bier vol passie uit NL of B en ga vooral door!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Bart Schellekens

  Vooral doorgaan. Ik lees je blog elke dag met veel plezier en heb er al vreselijk veel van opgestoken!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Coen

  Bij deze….. doorgaan!!!!!!

  Woorden op schrift kunnen soms anders opgevat worden. Sommigen reageren dan misschien heftiger, maar het zij zo. Drink er gezamenlijk een biertje op, dat verbroedert.
  :-)

    /   Beantwoorden  / 
 8. Paul

  Hoi Fiona,

  ik kwam net de discussie over jouw blog artikel tegen op Facebook. En je kan idd wel zeggen dat je wat hebt lostgemaakt onder bierminnend Nederland (en Belgie).

  Ik heb natuurlijk ook het betreffende artikel gelezen en ik heb een beetje het gevoel dat je een vergissing maakt door de Nederlandse brouwers op 1 lijn te zetten met de organisaties achter de bierfestivals. Want zoals al op FB werd opgemerkt verdienen de brouwers zelf helemaal geen jota aan een bierfestival. Het is de organisatie de het geld binnen haalt.

  Ik ben het dan ook niet met je eens wanneer je zegt dat er een gebrek is aan Passie onder de Nederlandse brouwers. En ik kan me ook goed voorstellen dat mensen daarover vallen.

  Maar dat neemt natuurlijk niet weg, dat het erg vervelend is dat er nu met modder wordt gegooid naar jou (op FB) waarop je niet passend kan reageren. (Waarom kan je eigenlijk niet reageren op de opmerkingen over jouw artikel op FB?)

  Maar goed. Ik stel voor dat je een lekker biertje open trekt en dat je ondanks deze dip, gewoon doorgaat met bloggen en schrijven over bier!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ha Paul, Als je geen ´vrienden´ bent kan je niet reageren :-) , dat was natuurlijk slim gedaan. Enfin, zoals gezegd herhaal ik nogmaals wat ik stel (de woorden zoals ze op Facebook staan kloppen niet), namelijk dat Nederlandse brouwers wel passie hebben en dit meer naar voren moeten brengen…Dan gaat de rest vanzelf.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Louis Klaassens

  Fiona,

  Wij hebben zeven jaar een biercafé gehad en zijn net een nieuw begonnen. Het is vaak ongelofelijk wat je allemaal over jezelf hoort. Er zijn zoveel meningen. Maar denk altijd maar zo; Jij steekt je nek uit en doet waar jij zin in hebt, zonder dat je de bedoeling hebt anderen te kwetsen. Je bent enthousiast en zet iets neer waar anderen plezier aan hebben.
  Ga vooral door en trek het je niet aan wat anderen zeggen. Zeker als ze de discussie over jou publiekelijk voeren zonder jou de kans te geven je te verdedigen. En al gaf hij je de kans om je te verdedigen, sta er boven en negeer het. Er valt je niets te verwijten behalve dat je ondernemend bent. Ga uit van je eigen kracht en ga vooral door.
  Dood zwijgen zo iemand. Ook al is dat moeilijk.
  Heel veel succes en sterkte met je fantastische blog.
  Louis

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Cheers!!

     /   Beantwoorden  / 
 10. Onno Kleefkens

  Gewoon doorgaan Fiona!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Fiona de Lange

  Bedankt voor alle reacties! De zon schijnt, het wordt een prachtige, bierige dag met veel nieuws!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Geroen

  Naast jouw neerleggen Fiona die kritiek,
  als mensen zich storen aan een uitspraak op een blog dan zegt dat méér over die personen dan over de blog op zich. Er bestaat nog steeds persvrijheid (gelukkig maar), dus doe gewoon verder zoals je bezig bent !
  Er zijn duizenden voorstanders en slechts een aantal (enkelingen) die zich ergeren aan bepaalde vergelijkingen. Kritiek moet kunnen maar laat het niet aan je hart komen, je hebt ook nog véle honderden fans in België hé ;-)
  Geroen

    /   Beantwoorden  / 
 13. Ton van Oorschot

  Hey Fiona. Wat maken ze nou? Natuurlijk moet je hier doorgaan. Als je niet met z’n allen kan/mag discussieren is het geen democratische discussie. Facebook is hiervoor dus niet het juiste medium, deze bierblog wel. Blijf vooral zo doorgaan!!

    /   Beantwoorden  / 
 14. Ton van Oorschot

  Trouwens, een discussie beginnen over iemand, waarbij deze persoon zich niet kan verdedigen is laf en onder de gordel.
  Laten we gewoon overgaan tot de orde van de dag: over bier praten

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Inderdaad over bier ´praten´ daar krijg ik energie van… ik heb ze al veel te veel ‘minutes of fail’ gegeven :-) . Tja… mijn bierhart ;-)

     /   Beantwoorden  / 
 15. Ruud van Essen

  Fiona, laat je niet van de wijs brengen door gasten die alleen maar kritiek willen spuien, maar niet de gelegenheid geven daarop te reageren. Jij hebt met jouw blog een mooie plaats verworven bij de echte bierliefhebbers en mensen die serieus met jou van gedachten willen wisselen. Ga door!!! Sterkte en succes

    /   Beantwoorden  / 
 16. J0hn

  Is dit een blog?
  Ik dacht een nieuwssite met het laatste nieuws en leuke weetjes over bier? Ik lees het in ieder geval wekelijks met veel plezier en sluitme aan bij de reactie van Ruud.

  ;)
  Volgens mij is er in Nederland toch zo iets als vrijdheid van meningsuiting? Tja, dat werkt twee kanten op…

    /   Beantwoorden  / 
 17. Hans

  Fiona, ook een hart onder de riem van mij. Ga alsjeblieft door. Je hebt een fantastisch project opgebouwd.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Jeroen

  Inderdaad gewoon door gaan Fiona. Er staan alweer 5 nieuwe berichten op je blog, dus volgens mij moet dat wel goed komen :)

  Iedereen heeft z’n eigen mening (gelukkig), en kan deze overal en nergens op het internet kwijt, of het nou een positieve of negatieve reactie is. Ik ben het ook niet altijd met je eens, maar ja, zo is het leven!

    /   Beantwoorden  / 
 19. André

  Onze visies zullen in de toekomst nog wel vaker gaan verschillen en dat maakt ook niet uit. Jij wil Nederland prikkelen door te zeggen: Kijk naar de Belgen! en ik wilde een tijdje terug de Nederlanders in Nederland houden door te zeggen: België was vroeger heerser in het bierlandschap, maar Nederland gaat de Belgen inhalen.

  Echter, zo’n facebookdiscussie op de persoon klinkt wel ontzettend laag (hoewel ik hier als kanttekening bij moet plaatsen dat ik de details van die discussie niet ken).

  Maar volgens mij opent dit weblog ook deuren voor je en beleef je er juist ook leuke dingen door, dus ga vooral door zou ik zeggen!

    /   Beantwoorden  / 
 20. Booijke

  Fiona, twijfel niet aan jezelf en ga alsjeblieft door! Je blog is een verrijking van de biercultuur. Ik lees het graag en ik vind dat je echt iets wezenlijk anders brengt voor de combinatie bier en internet. Verschillen maken de smaak en over smaak valt zeker te twisten. Ik vind het heerlijk twisten over biersmaak met mijn Hollandse schoonvader, mijn Zeeuws Vlaamse vader en mijn Vlaamse zwager. Laat je potverdorie niet kisten door zo’n grijze snor cum suis die mijns inziens de plank gigantisch mis slaat/slaan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.