100ste StiBON-diploma uitgereikt

StiBON, Stichting Bieropleidingen Nederland, heeft gisterenavond de honderdste Nederlandse gediplomeerde bierambassadeur afgeleverd. Of eigenlijk is het een ambassadrice aangezien Sabrina Kamps van Café Aad de Wolf uit Purmerend de gelukkige 100ste is. Voorzitter Theo Flissebaalje reikte het 100ste diploma ‘Algemene Bierkennis” uit dat sinds de oprichting in 2009 werd behaald.

Volgens Henri Reuchlin, coördinator van de Stichting, groeit de belangstelling voor bier en willen steeds meer mensen weten waar bier vandaan komt en hoe het wordt gebrouwen. Ook de aandacht voor bier- en spijscombinaties groeit.

Mooi, want we moeten er gezamenlijk natuurlijk wel voor zorgen dat bier over een aantal jaar de nieuwe wijn is . StiBON is voor geslaagden na de basisopleiding een samenwerking aangegaan met het Duitse opleidingsinstituut Doemens om de opleiding toegepaste bierkennis te volgen en zo de titel biersommelier te kunnen behalen.

Lees ook:De eerste groep StiBON Niveau 2 geslaagden!
Lees ook:Driedaagse bieropleiding in Gulpen
Lees ook:Eerste groep gaat voor StiBON III
Lees ook:Vandaag wereldwijde thuisbrouwersdag
Lees ook:Speciaalbier groeit spectaculair!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.