Record grootste bierkrattenbrug verbroken

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is het dus gelukt om het huidige record van een overspanning van 15 meter te verbreken. De bierkrattenbrug die minimaal een uur bleef staan had een overspanning van 19,55 meter. Overigens was de eerste poging van 17,3 meter mislukt. Om de recordpoging op het universiteitsterrein te ondersteunen stelde Bavaria in totaal 20.000 bierkratten ter beschikking.

De faculteit Bouwkunde werkte ruim 10 maanden aan het ontwikkelen van het plan en de bijbehorende technische ontwerpen. Het concept werd uitgebreid getest met verschillende proefopstellingen, om er zeker van te zijn dat de brug zonder enige ondersteuning zou kunnen blijven staan. Voor de recordpoging werden in totaal 45.792 Bavaria-flesjes gevuld met water gebruikt om de juiste ballast te krijgen. Gefeliciteerd!!

Lees ook:Grootste bierkrattenbrug?
Lees ook:Brouwerij Bockor breidt fors uit
Lees ook:Belg wint Duvel Collection design wedstrijd
Lees ook:Bierdrinkende Holly Valance boegbeeld Foster’s Gold
Lees ook:Bierliefhebber wil bruin biercafé

6 reacties op “Record grootste bierkrattenbrug verbroken

 1. M Schmeitz

  De poging van 17,3 meter was niet mislukt, deze was geslaagd om vervolgens wederom verbroken te worden. Er is tweemaal achter elkaar een wereldrcord gevestigd op dezelfde dag.

  M.v.g.,
  M. Schmeitz
  Voorzitter Bierkrattenbrug 2012

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Bedankt! Ik las op de Facebook pagina dat de eerste mislukt was? Er stond bij respect voor TU Delft en een foto van omgevallen kratjes… Mooi werk in ieder geval!

     /   Beantwoorden  / 
 2. J.

  Het oorspronkelijke plan was het bouwen van 3 bruggen met steeds grotere overspanningen. De eerste brug is inderdaad ingestort (deze had een overspanning van 16 meter). De tweede brug is blijven staan. Door een deel van de ondersteuning weg te halen had deze een overspanning van 17.3 meter. Nadat de rest van de ondersteuning van de tweede brug was verwijderd, had deze de uiteindelijke overspanning van 19.55 meter. De derde brug is helaas niet afgebouwd door vertragingen in de eerste dagen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ton van Oorschot

  Zijn de kratjes van Bavaria dan toch nog ergens goed voor!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. gold account

  Nou, daar doe ik het voor. Maar in Amersfoort hadden ze een mooie pup en ik weet vrijwel zeker dat het hem daar goed vergaan is. Ik hoop dat datzelfde geldt voor die Wim, die blaakte van energie en activiteit. Hij moet intussen de aow-gerechtigde leeftijd zo ongeveer hebben bereikt en ik hoop van harte dat het leven hem een beetje vriendelijk heeft behandeld. Het was toen een goeie knul waar ik alleen maar goeie herinneringen aan heb en ik moet nog altijd lachen als ik aan die flessenspoelmachine denk. Zoiets zie ik namelijk helemaal voor me… De tovenaarsleerling die iets in gang heeft gezet en het niet meer kan stoppen. Wie Googelt op “flessenspoelmachine Bronswerk” kan hem zien. Hij is inderdaad van 1960. Wie had dat toen, in die jaren, in die goede jaren, kunnen denken dat we die fameuze machine van de vader van Wim uit Amersfoort in 2012 met een paar klikken voor ons neus op een scherm zouden kunnen toveren.

    /   Beantwoorden  / 
 5. J.

  Het oorspronkelijke plan was het bouwen van 3 bruggen met steeds grotere overspanningen. De eerste brug is inderdaad ingestort. De tweede brug is blijven staan. Door een deel van de ondersteuning weg te halen had deze een overspanning van 17.3 meter. Nadat de rest van de ondersteuning van de tweede brug was verwijderd, had deze de uiteindelijke overspanning van 19.55 meter. De derde brug is helaas niet afgebouwd door vertragingen in de eerste dagen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.