Brouwerij van Maximus eindelijk open!

De bar met achterin de lagertanks

Tweeënhalf jaar geleden begonnen ze met het avontuur dat een brouwerij starten heet: Arend-Jan van Dieën, Ewald Visser en Marcel Snater. Het proces van locatie zoeken, brouwinstallatie samenstellen, vergunningen aanvragen en aan alle overige randvoorwaarden voldoen duurt altijd langer dan verwacht of gepland. Een jaar eerder hadden ze al open gewild, maar gistermiddag was het eindelijk zover: Maximus heeft met zijn hoorns de deuren van het nieuwe pand in De Meern opengegooid!

De locatie
De ruimte die de heren tot hun beschikking hebben wordt gehuurd van de zakelijke buurman en beslaat – grofweg – de helft van een vrijstaand pand. Alles is in een open sfeer gerealiseerd, omdat ze daar van houden: openheid. Als je de ruimte binnenloopt zie je in een oogopslag de zitruimte, de bar, de brouwinstallatie en de gist-/lagertanks; alles in een transparante opstelling. Buiten zie je min of meer de groei van een bescheiden ambachtelijk industrieterrein die uitkijkt op een minder bescheiden Vinexwijk: allemaal potentiële klanten van het proeflokaal! Er zijn meerdere geluiden gehoord dat de buurt positief is over de komst van deze vorm van horeca: eindelijk iets interessants om naartoe te gaan!

De naam
Een van de zaken die bij een brouwerij geregeld dient te worden is het ontwerpen van een beeld- en woordlogo. Een logo kon ontwikkeld worden, maar een naam was er nog niet. De ontwerper heeft daarom als werknaam “Maximus” gebruikt. Omdat er in de loop van het proces geen betere naam gevonden is, werd de werknaam langzamerhand omgezet in de definitieve naam.

 

De onthulling van Fer, met links Arend-Jan en Marcel (Ewald net buiten beeld)

De taakverdeling
Marcel Snater kennen we onder andere als de brouwerijhuurder “Snaterende Arend” en als brouwer van Brouwerij De Bierfabriek te Amsterdam. Dat hij met zijn kennis en ervaring als brouwer betrokken is bij dit project is niet verwonderlijk. Ewald Visser is bedrijfsleider geweest bij Kafé België te Utrecht. Hij zal derhalve het horecagedeelte voor zijn rekening nemen. Een brouwerij kent een behoorlijke administratie, én het bier moet natuurlijk (extern) verkocht worden. Dat gedeelte heeft Arend-Jan van Dieën voor zijn rekening genomen.

De opening
Gisteren was er een samenkomst van zakelijke genodigden, waarbij Fer Kok van Brouwerij De Prael het officiële gedeelte voor zijn rekening mocht nemen. Naast een woordje was dat de onthulling van het Maximus uithangbord. Morgen vindt de opening plaats voor vrienden, familie en buurtbewoners, en vanaf woensdag 3 oktober is iedereen welkom!

Heel veel succes met deze nieuwe aanwinst in bierland heren!

Lees ook:Jopening groots gevierd
Lees ook:17-10: Breugems Brouwerij gaat nu echt open!
Lees ook:Brouwerij De Schans gaat uitbreiden
Lees ook:Scone Bierbrouwerij is uitgebrouwen
Lees ook:30-09 t/m 5-10-’13: Nederlandse Bierweek bij In de Wildeman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.