Overname Heineken van Asia Pacific Breweries

De afgelopen maanden was de strijd die gaande was om Asia Pacific Breweries met onder andere het bekende biermerk Tiger Beer bijzonder spannend. Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering hebben de aandeelhouders van Fraser & Neave, dat belangen heeft in Asia Pacific Breweries, goedkeuring gegeven aan de overname van de Aziatische brouwerij door Heineken.

Het Singaporese bedrijf F&N bezit 40% van de aandelen in Asia Pacific Breweries. Heineken had dit aandelenbelang nodig om een volledige overname te kunnen realiseren aangezien het nu 55,6% van de aandelen in handen heeft. Na de overname die verwacht wordt in november te zijn afgerond heeft Heineken 95,3% van de aandelen van het drankenconcern in handen.

Stemming
Tijdens de vergadering stemde uiteindelijk 54 procent voor. De grootste aandeelhouders ThaiBev, concurrent van Heineken, stemde samen met TCC tegen de overname. Dat betrof al 30,7 procent van de aandelen. De overname geeft Heineken zowel geografisch als financieel een sterke positie in de opkomende Aziatische markt zo vertelde topman Jean-François van Boxmeer.

Asia Pacific Breweries
De brouwer heeft brouwerijen in 14 landen waaronder China. Uit de laatste kwartaalcijfers bleek dat APB een omzetstijging noteerde van 10%.

Lees ook:Heineken vecht voor Aziatische biermarkt
Lees ook:Tiger Beer officieel van Heineken
Lees ook:ThaiBev breidt belang uit in strijdt om Tiger Beer
Lees ook:Heineken stap vooruit in Aziatische bieroorlog
Lees ook:Thaise biergigant lijkt gewonnen te hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.