Raging Bitch met Galbanetto worst: bizarre smaaksensatie

Gisterenavond dronk ik de hoppige Raging Bitch van de Amerikaanse brouwerij Flying Dog. Naast hoppig is dit bier ook zoet in de aanzet. Meestal eet ik kaas bij bier en probeer ik steeds weer wat nieuws uit. Bij de slager lag een Italiaans knoflookworstje met de naam Galbanetto Il Traditionale zo naar me te lachen dus ik besloot vreemd te gaan. De smaakcombinatie was echt bizar.

 

De droge salami-achtige worst pikte namelijk het zoete karakter in het bier op. Dit was zo heftig dat de bitterheid in de nasmaak bijna compleet werd weggevaagd door de nadruk op het zoete karakter van het bier door het worstje. Echt bizar en extreem. Zo’n smaakverandering door iets wat je bij het bier eet had ik zelden meegemaakt. En dat resulteert meteen in een tip.

Als een bier een zoetig karakter in zich heeft en verder extreem bitter is, kan je de bitterheid dus eenvoudig afzwakken met een Italiaans salami-worstje. Let er wel op dat het geen pittige worst is of dat het kruiden bevat. Het moet een zoetig karakter hebben. Galbanetto Il Traditionale is overigens ook goed verkrijgbaar.

Proost!

Lees ook:De goden verzoeken met Jack’s Precious IPA
Lees ook:Flying Dog Raging Bitch: op en top verrassing
Lees ook:Zomers menu: Prei vinaigrette met gerookte zalm en rode biet
Lees ook:De Molen Lentebok winnaar in Groningen
Lees ook:Bierproef Keizer Karel Goud Blond: een eigen bier

Eén reactie op “Raging Bitch met Galbanetto worst: bizarre smaaksensatie

  1. Joyce

    ‘t Is dat ik geen vlees eet, anders had ik ‘t meteen uitgeprobeerd… zo’n smaakverandering maakt mij nieuwsgierig!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.