Lekkerste bockbieren 2012: Texels Bockbier en SNAB Ezelenbok

Het lekkerste bockbier van 2012 is bekend! Dit jaar wederom een record aan proevers van ongeveer 144 die in totaal 45 bockbieren hebben geproefd en beoordeeld. Ook chapeau voor de organistie, er werden in een paar uur tijd maar liefst 1.680 glazen gespoeld. De proevers beoordeelden in twee categorieën zwaar bock en ‘gewone’/standaard bock. Voor het eerst was de organisatie dit jaar welkom in de Jopenkerk in Haarlem. De proevers hoefden zich geen moment te vervelen tijdens het wachten. Naast het proeven van vele bieren van de tap kon ook genoten worden van vermakende muziek.

In 2011 ging de bockbiertitel naar Jopen Johannieter en Texels Bockbier. Ook dit jaar viel Texel weer in de prijzen. De uitslag ziet er als volgt uit:

Categorie Zwaar bockbier:
1. SNAB Ezelenbok
2. Texels Stormbock
3. Jopen Johannieter
4. De Prael Nelis
5. Zeeburg Dubbelbock
6. Brand Dubbelbock

Standaard bock:
1. Texels bockbier
2. La Trappe Bockbier
3. Jopen viergranen bock
4. Rodenburg Bronckhorster IJsselbok
5. Gulzige Gans Bokkige Bok
6. Emelisse Herfstbock

Bekijk het videoverslag: http://bier.blog.nl/biersoorten/bokbier/2012/10/21/videoverslag-uitreiking-lekkerste-bockbieren-2012

Lees ook:19-10-’13: Lekkerste Bockbier van Nederland 2013
Lees ook:Lekkerste bockbieren van 2011: Texels bockbier en Jopen Johannieter
Lees ook:Beste en lekkerste bockbier wedstrijden in aantocht
Lees ook:Welk bier wint de titel: Lekkerste bockbier 2012?
Lees ook:Wie wint de titel Beste bockbier van Nederland?

7 reacties op “Lekkerste bockbieren 2012: Texels Bockbier en SNAB Ezelenbok

  1. Ton van Oorschot

    Het was weer geweldig. Goede atmosfeer en heerlijke( tenminste die ik geproefd heb) bokbieren. Leuk je even gesproken te hebben Fiona.
    Terechte winnaars!!
    Complimenten voor de organisatie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Schiphorst

      Dat van die sfeer kan ik beamen, maar ik heb niet allemaal bieren gevonden die ik lekker vond. Ik heb als laagste cijfer een 4 gegeven en nu ik weet welk bier dat is doet me dat deugd. Wel opvallend: ik heb een biuer in de voorronde en in de finale geproefd en in de finale 2 punten minder gegeven. Heeft toch te maken met de volgorde. Daarom is het goed dat die per tafel wisselt, zodat het effect afgevlakt wordt.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ton van Oorschot

        Die ervaring heb ik niet. Ik zat aan een tafel met in de 2e ronde Zware bokken en in de finale de standaard bokken. Wel had ik er 2 goed geraden (La Trappe en Texels in de finale). Aan tafel hadden wij het er over dat het misschien beter is om meteen 5 of 6 bieren uit te serveren, zodat je beter kan vergelijken.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Fred Schiphorst

          Die vraag komt iedere keer weer heb ik van d eorgnaisatie begrepen. Maar logistiek schijnt dat voor hen niet haalbaar te zijn.

            /   Beantwoorden  / 
      2. Ton van Oorschot

        Als ik de uitslagen doorneem, is het wel opvallend dat in de 1e ronde ‘t Kolleke gemiddeld bijna een 7 krijgt en in de halve finale slechts een 4,6. Waar kan dat aan liggen?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Fred Schiphorst

          Andere proevers kunnen een andere smaak hebben. Ook kan het te maken hebben met het feit dat veel mensen het eerste bier altijd rond de 5 a 6 waarderen, om later ruimte te hebben om zowel hoger als lager te scoren. Als de proevers een eerder bier lekkerder vonden dan Kolleke kunnen ze daarom naar een 5 gegaan zijn. Maar dat blijft gissen. Feit is inderdaad dat smaak subjectief blijft en dit dus voor kan komen.

            /   Beantwoorden  / 
        2. Fiona de Lange

          Dat is niet zo moeilijk… het bier zat in flessen van 75cl en vol gist. Het was niet goed. Onze tafel heeft nog om een nieuw glas gevraagd. Die was toen wel beter. Echter de organisatie zei terecht dat alles op dezelfde manier was ingeschonken. Je moet beoordelen wat je krijgt. Dat zou een consument in een café ook doen….

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.