Nederlandse brouwerijen lanceren Pumpkin Ale

Terwijl in de Verenigde Staten je op dit moment de ene na de andere Pumpkin Ale, oftewel bier met pompoen, om de oren vliegt is het in Nederland nog bijzonder. De twee Nederlandse brouwerijen Jopen en SNAB hebben de handen ineen geslagen om samen, naar eigen zeggen, Nederlands eerste Pumpkin Ale te brouwen. Vorige week heb ik de Mashing Pumpkins in de Jopenkerk van de tap heb gedronken en het is naar mijn mening goed gelukt!

Het is vol van smaak waarbij je direct proeft dat er veel ingrediënten bij het brouwen van het bier zijn gebruikt. Naast pompoen is met maar liefst vijf verschillende moutsoorten gewerkt, namelijk Cara Pilsmout, Pale Alemout, Red Alemout, Vienna mout en Rookmout. Verder is een kruidenmix en chili vlokken aan het bier toegevoegd. Dat proef je heel subtiel waardoor het bier een net iets pittiger en krachtiger karakter heeft in de nasmaak.

Genietbier
Het bier is gehopt met East Kent Goldings en Hallertau Mittelfrüh en gedryhopt met East Kent Goldings en Saphir hop, dit ruik je in het aroma. Een zoete, kruidige aanzet met een zachte nabitterheid die vervolgens een pittig karakter krijgt. De Pumpkin Ale bevat 9 procent alcohol en is echt een genietbier. Na iedere slok proef je weer andere elementen van het bier.

Lees ook:ABT-bier van de Maand: Zwarte Witte
Lees ook:19-9-’11: Presentatie Tour des Trappistes bier TeVREDEn
Lees ook:De voordelen van Halloween; pompoenbier
Lees ook:Forestinne Ambrosia: er mist iets
Lees ook:Bier proeven: Witte Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.