Brewdog herlanceert Ghost Deer met 28% alcohol

Ooit leerde ik dat een bier via het traditionele brouwproces circa 14 procent alcohol bevat. De laatste jaren verschijnen er steeds meer bieren waarbij door de toevoeging van suiker de gist levend wordt gehouden en er meer alcohol geproduceerd wordt. De Schotse brouwerij Brewdog komt opnieuw met het bier Ghost Deer op de markt dat nu bovendien voor het eerst op fles verkrijgbaar zal zijn. De eerste batch werd alleen geschonken vanuit het hoofd van een hert, vandaar de naam. Het bier is een blonde ale, met 28 procent alcohol dat volgens de brouwers uit een natuurlijke fermentatie is voortgekomen.

De eerste batch van Ghost Deer heeft na een zwaar brouwproces 18 maanden op whisky, bourbon, rum en sherry vaten gerijpt. Deze tweede batch heeft nog eens 12 maanden langer in de vaten doorgebracht. Het bier is afgevuld in flesjes van 6cl en uiteraard in gelimiteerde oplage verkrijgbaar en te bestellen via de site: www.brewdog.com/product/ghost-deer0

Bekijk ook de promo van Ghost Deer, ze weten er altijd een mooi verhaal van te maken:

Lees ook:Tien duurste bieren ter wereld
Lees ook:Amerikaanse brouwer maakt heetste bier ter wereld
Lees ook:Nieuwe editie Straffe Hendrik Heritage
Lees ook:La Trappe komt met Quadrupel Oak Aged
Lees ook:La Trappe Quadrupel Oak Aged: Alcoholsmaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.