Italië timmert met bier hard aan de weg

Italiaanse brouwerijen zijn flink bezig. Dat is uiteraard niets nieuws. Ze winnen met hun bieren steeds meer medailles op internationale bierwedstrijden, kijk maar eens naar de Brussels Beer Challenge. Naast meer brouwerijen begint ook de Italiaanse consument aan het idee te wennen dat er nog iets anders is dan wijn. Zoals te verwachten van Italianen wordt ook veel energie en geld gestoken in een hypermodern en creatief design van de etiketten en bierflessen. Het oog wil ook wat. De stand van Birra del Borgo op de Horeca Expo in Gent is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een imposante wand van bierflessen. Eerder schreef Frans Ruiter al een artikel over een proeverij met de bieren van deze brouwerij.

Ze brouwen bieren met invloeden van Amerikaanse en Engelse bierstijlen zoals Imperial Russian Stout en Hoppige ales. Ik heb meerdere van deze bieren geproefd zoals de hoppy cat of de dark brown. De flessen zijn in hun uiterlijk zeer aantrekkelijk. Alleen daarom zou je zeker een keer zo’n bier uit het rek pakken.

De smaakcombinaties met de ingrediënten zijn goed gekozen alleen de balans is in diverse bieren toch nog niet helemaal goed gevonden. Maar goed dat is altijd nog je smaak natuurlijk. Wat echt wel een beetje zonde is, is dat er behoorlijk wat zwavel in de bieren te ruiken en te proeven is. Soms zelfs zo scherp als een net ontvlamde lucifer. Het kan zijn dat dit typisch kenmerkend is voor een Italiaans gebrouwen bier? Maar petje af voor de creativiteit in de bierrecepten, marketing en ontwerp van de bierflessen. Dat is toch wel een nieuwe generatie in de bierpresentatie. Oordeel zelf! Wat vind jij?

Lees ook:Exclusieve Italiaanse topbieren in Nederland
Lees ook:Bierwinkel zonder bier
Lees ook:Bier verovert een plaats in Italië
Lees ook:De bierparels van Bierfestival Groningen
Lees ook:Smakeloos bier

Eén reactie op “Italië timmert met bier hard aan de weg

  1. @Eijkb

    Ze hebben in Italie nog wel meer mooie flessen in allerhande vormen. Zo ook in Engeland, of wat dacht je van het Twents bier? Dus zo Italiaans vind ik het niet, en ook genoeg ITA bieren in de standaard 75 bruine fles overigens. Mbt statiegeld en recyclage is het gebruik van afwijkende vormen (hoe mooi en uitdagend ook!) een doodsteek.

      /  

Reageren is uitgeschakeld