Meest noordelijke brouwerij opgericht

Brouwerijen groeien als paddenstoelen uit de grond, overal ter wereld. Zelfs in een zeer dun bevolkt gebied in de Russische enclave Barentsburg op 78 graden noorderbreedte. CoEnCo, een Belgische installateur heeft deze meest noordelijke brouwerij opgezet en kreeg de vraag vanuit het Noorse Spitsbergen.

 

In de Belgische krant De Standaard vertelt Dirk Vanden Berghe, sales manager bij CoEnCo dat het de bedoeling is om de dunbevolkte streek in de Russische enclave Barentsburg meer toeristisch te gaan uitbaten. “Die plaats is alleen toegankelijk per boot of per helikopter, maar er passeren vaak toeristische cruiseschepen”, aldus Vanden Berghe.

De aanvoer van de installatie vond per schip plaats. In zes dagen tijd is de montage afgerond en was het eerste brouwsel al aan het gistproces begonnen. Iedere dag kan er 500 liter bier gebrouwen worden. Naast de installatie zorgt CoEnCo de eerste jaren ook dat er voldoende ingrediënten aanwezig zijn. Een leuke stop zo heel ver weg.

Bron: De Standaard

Lees ook:Brouwketels bij Trappistenbrouwerij Zundert geplaatst
Lees ook:Corsendonk komt met 11.11.11-Triple
Lees ook:Russische Imperial Stout wint terrein
Lees ook:Interessant: Rusland een groeimarkt voor bier?
Lees ook:Weg met de grens tussen Nederland en België

Eén reactie op “Meest noordelijke brouwerij opgericht

  1. bonvivant

    een van de allertrieste plekken ter wereld. bevoorraadingschip komt maar 2 keer per jaar, soms een. Russen drinken liever goedkope vodka… maar het bier zal een toeristische attractie zijn.

    Barentsburg excursie: http://vimeo.com/53771552

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.