Ierland treedt toe tot biervereniging EBCU

De Ierse consumentenvereniging Beoir treedt toe tot de Europese Bierconsumentenvereniging EBCU. Daarmee zijn nu dertien landen verenigd in Europa en werken zij samen aan het behoud en de promotie van de Europese biercultuur. Het aantal kleine ambachtelijke brouwerijen in Ierland neemt snel toe. Net als overal zou je zeggen. Er is wel een aantal wezenlijke verschillen met bijvoorbeeld Nederland en België. Zo starten ze nagenoeg allemaal met een eigen installatie en hebben de brouwers een opleiding gevolgd en ervaring brouwervaring opgedaan in het buitenland. Dit resulteert in bieren met veel smaak en een laag alcoholpercentage. Daarover heb ik eerder dit jaar aan de hand van mijn bezoek meerdere artikelen geschreven en een korte video impressie gemaakt.

De biervereniging promoot niet alleen bier maar ook cider, iets dat in populariteit in Ierland ook behoorlijk aan het groeien is. Beoir bestaat sinds 1 juli 2010 een streeft naar meer variëteit, hogere kwaliteit en een betere prijs-kwaliteitverhouding voor consumenten. Ierland is een mooi bierland en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bron: EBCU

Lees ook:Ontploffende Stella-flesjes leiden tot gewonden
Lees ook:Iers bier smaakt alleen in Ierland
Lees ook:Ierland: de zoektocht naar de verborgen bierjuwelen
Lees ook:Stella Artois komt met cider
Lees ook:Verkoop Guinness onderuit in Ierland

2 reacties op “Ierland treedt toe tot biervereniging EBCU

 1. Oscar

  In dit artikel lijk je een verband te leggen tussen de opgeleide brouwers en de smaak en alcohol percentage van het bier. Dat lijkt mij niet helemaal juist….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Een bier brouwen met veel smaak en weinig alcohol is wel de ultieme uitdaging en vraagt vakmanschap….

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.