Trappistenbier: op is op!

In tijden van crisis kiest de bierliefhebber secuur zijn of haar bieren uit. En daar passen blijkbaar veel trappistenbieren in. De vraag naar hun bieren is nog altijd ongekend hoog en de trappistenbrouwerijen kunnen daarop nauwelijks volgen. Opvallend is vooral dat de Belgische bierdrinker steeds meer trappistenbieren gaat drinken. Nog nooit was het bier schaarser dan nu. Tegenover de Belgische krant het Nieuwsblad laten de brouwers weten: “Op is op”.

De Achel, Chimay, La Trappe, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren vliegen over de toonbank en al menig brouwerij heeft de afgelopen jaren de productie verhoogd. Thijs Thijssen, directeur van de Nederlandse trappistenbrouwerij La Trappe geeft aan dat het opvallend is dat vooral vanuit België de vraag nu enorm is.

Brouwcapaciteit
Behalve bij Chimay, die vooral de economie van de directe omgeving van de brouwerij wil steunen, zal er niet meer gebrouwen gaan worden om aan de stijgende vraag te voldoen. De trappisten van Westmalle brouwen al sinds de jaren tachtig 120.000 hectoliter en daar verandert niets aan.

Bron: Nieuwsblad 

Lees ook:Westmalle meest favoriete trappistenbier
Lees ook:Trappistenweekend: 7 t/m 9 mei 2010!
Lees ook:Nieuw trappistenbier komt uit Italië
Lees ook:Maak 7 weken kennis met 7 trappisten
Lees ook:Steeds meer Afrikanen in trappistenkloosters

0 reacties op “Trappistenbier: op is op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.