Als je teveel drinkt….

De feestdagen is bij velen toch het moment van het jaar dat het even fout loopt met de alcoholconsumptie. Je kunt er echt meer van genieten als je gewoon met mate drinkt. Maar als dat dan toch net weer niet helemaal gelukt is tref je hieronder een aantal tips. Laat al die zogenaamde wondermiddeltjes als antikaterpillen gewoon in de schappen liggen. Die werken echt niet.

Begin in ieder geval met het drinken van een paar glazen water of een sportdrankje voordat je gaat slapen. Je lichaam gebruikt bij het verwerken van alle alcohol het vocht. Dus als dat opraakt gaan je hersenen tegen je schedel aanzitten en krijg je hoofdpijn. Het aanvullen van vocht voordat je gaat slapen heeft dus zeker zin. Koffie is vocht afdrijvend dus neem dat juist niet voor het slapen gaan. Daar wordt een kater alleen maar erger van.

Drink geen energiedrankjes. Het lijkt namelijk voor een korte tijd veel beter met je te gaan waardoor de kans bestaat dat je nog meer alcohol drinkt. De drankjes helpen niet bij het afbreken van alcohol dussss. En verder….

Als je een kater hebt, blijf dan vooral zolang mogelijk in bed liggen om je lichaam rust te geven de alcohol te verwerken. Neem geen vettig ontbijt aangezien je daarmee je lichaam nog meer belast en de kater alleen maar langer duurt. Eet vers fruit, neem een multivitamine en zorg dat je veel drinkt. Ga vervolgens naar buiten om zoveel mogelijk zuurstof binnen te krijgen. Veel zuurstof zorgt voor een sneller herstel van je lichaam.

Fijne dagen toegewenst en het beste is natuurlijk om te voorkomen dat je bovenstaande tips nodig hebt!

Lees ook:Anti kater tips
Lees ook:Na bier niet sporten
Lees ook:Waarom kunnen mannen meer drinken?
Lees ook:Sneller dronken door de wintersportzon?
Lees ook:Ik moet zo nodig plassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.