Christoffel Bierbrouwerij gaat failliet

De Roermondse bierbrouwerij Christoffel gaat failliet. Investeerder en bestuurder Maarten Kruijtzer die anderhalf jaar geleden als aandeelhouder in de brouwerij is ingestapt, trekt samen met een andere investeerder de stekker eruit. Joyce van den Elshout en Steven van den Berg, de ‘ouders’ van de brouwerij, kunnen er niets meer aan veranderen.

Een investeringsplan dat vernieuwing moest brengen is niet doorgegaan omdat de investeerders uiteindelijk geen geloof hadden in de toekomst, aldus vereffenaar Paul Berger.

Er zijn sindsdien meerdere investeerders geweest die interesse hebben getoond in de overname van de brouwerij samen met Steven en Joyce. In december 2012 is met de vereffenaar wederom geprobeerd om de complete brouwerij in een veilige haven te brengen en voort te zetten, en werd een investeerder gevonden. Nu is gebleken dat de huidige investeerders de merknaam Christoffel niet mee willen verkopen.

Toen bleek dat de investeerders door wilden gaan met de merknaam en niet verder met de brouwerij, bestond er juridisch gezien nog maar één oplossing: een faillissement in gang zetten. Deze is op dit moment nog niet uitgesproken maar een kwestie van tijd.

Alles gedaan
Joyce van den Elshout: “Los van onze droom waaraan we hard hebben gewerkt, is de afloop vooral triest voor de mensen die in de brouwerij werken. Velen hebben een beperking en hadden juist bij ons een mooie plek. Uiteraard hebben wij er alles aan gedaan om de brouwerij in een veilige haven te brengen.”

Zie ook:

http://bier.blog.nl/biernieuws/2013/01/16/brouwerij-christoffel-failliet en http://bier.blog.nl/biernieuws/2013/01/15/christoffel-te-mooi-om-op-te-houden-te-bestaan

Lees ook:“Christoffel te mooi om op te houden te bestaan”
Lees ook:Christoffel Bierbrouwerij lanceert laatste bier
Lees ook:Brouwerij Christoffel failliet
Lees ook:Maaslandbrouwerij stopt met brouwen
Lees ook:Nieuwe OLM al opgericht

16 reacties op “Christoffel Bierbrouwerij gaat failliet

 1. Rudy

  Dju, dit is echt slecht nieuws.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frans Ruiter

  Slecht nieuws voor de bierwereld. Laten we hopen dat er op (korte) termijn toch nog een oplossing voor komt. Sterkte Joyce en Steven!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Johan Splinter

  Zeer slecht nieuws, Christoffel kwam eind jaren tachtig bij mij in beeld en is nog steeds torenhoog favoriet. Mede door Christoffel blond (toenderijd) werd mijn interesse in speciale biersoorten gekweekt.

    /   Beantwoorden  / 
 4. jan eric

  erg jammer. Ik ken Christoffel al sinds 25 jaar met hun 2-liter beugels en van recent met o.a. hun Nobel en bok

    /   Beantwoorden  / 
 5. De Drankenmarkt

  Slecht nieuws voor de Nederlandse bierwereld. zeker als je hoort dat het niet had gehoeven. wij wensen Joyce, Steven, en al het personeel heel veel sterkte.

    /   Beantwoorden  / 
 6. J0hn

  Zonde, jammer om te horen.
  Sterkte/succes gewenst aan de medewerkers v/d brouwerij…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans

  Ongeloofelijk, samen met la trappe, Jopen en lindeboom een van de mooiste brouwerijen in Nederland. Kan een grotere brouwrij hen niet adopteren?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Eijkb

  Als je tussen de regels door leest worden ze behoorlijk genaaid of heb ik dat helemaal verkeerd? Een investeerder die opeens zijn geld eruit haalt en de merknaam meeneemt…

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hans Stienen

  Ik heb ook vernomen dat het wellicht niet helemaal slecht gaat aflopen……

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ben

   Ik hoop dat je gelijk hebt, Hans!

     /   Beantwoorden  / 
 10. Ben

  Joyce en Steven hebben opgeroepen zo veel mogelijk positieve verhalen over de brouwerij Christoffel op alle sociale media te plaatsen. Doen jullie allemaal mee?

    /   Beantwoorden  / 
 11. Hans Stienen

  Ja we zullen afwachten, het blijft inderdaad een vervelend feit dat mooie kleine Nederlandse brouwerijen, die met zoveel passie en kei hard werken mooie onderscheidende bieren maken het hoofd met moeite boven water kunnen houden.

    /   Beantwoorden  / 
 12. jg

  Waarom lukt het toch maar niet om een eerlijk nederlands product te maken op normale schaal door normale mensen, voor een eerlijke prijs?
  Zo zie je maar weer geen trots heeft zijn prijs!!!

    /   Beantwoorden  / 
 13. Voorzitter KBC

  Steven en Joyce heeeel veel sterkte in deze minderen tijd. Wat een verlies voor de Nederlandse bierwereld.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Piet Tuinema

  Lieve vrienden,
  Heel veel sterkte de komende periode eeuwig zonde van jullie mooie bieren.Ik heb in ieder geval nog gauw een paar Nobeltjes gehaald.(schrale troost)
  Groeten
  Piet

    /   Beantwoorden  / 
 15. nelson lavieri

  We are riding a club beer drinkers and would like to count on some material of your company. We would be very grateful if you could send us folder, label or literature to add to the material of our club. Today we are 22 friends we meet on weekends to enjoy beer from all over the world and like to know and study about beers ever. I thank your attention, and sending down my information if they can send some material to our collection.

  Nelson Lavieri
  Rua Tupanaci, 300 apto 21a
  São Paulo – SP
  Brasil
  Zip Code 04131-020

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.