Finalisten Bier en Gastronomie Award 2013

Bier verovert overal in Nederland een plek op de menukaart. Dat blijkt wel uit de bekendgemaakte finalisten voor de Bier en Gastronomie Award, die afkomstig zijn uit het hele land. 

De restaurants die met elkaar de strijd aan gaan in de finale zijn:
- Hotel en Tapperij de Poshoorn, Maastricht
- Jopenkerk, Haarlem
- Het Brouwcafé, Scheveningen
- Restaurant Partycentrum De Ruyterhof, Rijsbergen
- Belgisch Biercafé Olivier, Utrecht

Van de vijf restaurants stonden er twee niet eerder in de finale. In de loop van maart en april brengt de jury een onaangekondigd bezoek aan de finalisten. De winnaar van de Bier en Gastronomie Award wordt bekend gemaakt tijdens de Week van het Nederlandse Bier dat plaatsvindt van 23 mei tot en met 2 juni 2013. De winnaar van 2012 is Restaurant Dégust in Hoogeveen.

Biersuggesties
Bij de deelnemers aan de bier en gastronomie award staan bier en spijscombinaties hoog in het vaandel. Deze restaurants hebben een menukaart, waarbij naast de gerechten ook een suggestie gedaan wordt voor een bijpassend bier. De medewerkers zijn bovendien op de hoogte van de reden waarom de bieren er bij passen. Ook de keuze van het glaswerk en de inhoud daarvan speelt een rol. Er dient een breed assortiment aan bieren te zijn. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Biergenootschap der Lage Landen. “Een van de doelstellingen van het Biergenootschap is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd”, geeft Grootheraur Andries de Groen aan.

De Bier en Gastronomie Awards vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats.

Lees ook:Finalisten Bier- en Gastronomie Award 2012
Lees ook:Bier en Gastronomie Award 2012 gaat naar….?
Lees ook:Bier en Gastronomie Award 2011 gaat naar….
Lees ook:Win de volgende Bier en Gastronomie Award
Lees ook:Masterclass Bier en Gastronomie Award 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.