Alcoholverlaging in bier bespaart belasting

Steeds meer landen verhogen de accijnzen op alcoholische dranken. In de meeste gevallen bestaat er een staffel waarbij brouwerijen die onder een bepaald alcoholpercentage blijven minder belasting hoeven te betalen. Heineken verlaagt daarom haar bier John Smith’s Extra Smooth in Engeland met 0,2 procent alcohol van 3,8 naar 3,6 procent. Daarmee komt de brouwer net in een andere accijnsschaal en bespaart zij acht miljoen euro op jaarbasis.

In een consumententest is eerst nagegaan of er een andere smaakbeleving zou ontstaan als het alcoholpercentage iets werd teruggebracht. Toen dat niet het geval bleek is de receptuur aangepast. Overigens zal het Heineken recept nooit worden aangepast. Dit blijft in 179 landen hetzelfde volgens een woordvoerder van Heineken.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Duvel Moortgat noteert 11% omzetgroei in 2012
Lees ook:Heineken zakt in verkoop verder weg
Lees ook:Femsa zorgt bij Heineken voor goed kwartaal
Lees ook:Heineken koopt twee Ethiopische brouwerijen
Lees ook:Kartelboete voor Grolsch vervalt

Eén reactie op “Alcoholverlaging in bier bespaart belasting

  1. Fred Schiphorst

    Weet iemand hoe in nhet VK de wetgeving is t.a.v de vermelding van het alcoholpercentage? In Nederland valt deze vermindering ruim binnen de marge. Maar hier wordt de accijns dan ook niet bepaald op grond van het alcoholpercentage, maar op grond van het stamwortgehalte.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.