AB InBev mag merknaam Bud toch registreren

De gerechtelijke strijd tussen AB InBev en de Tsjechische brouwer Budvar om de merknamen Bud en Budweiser zijn niet van de lucht. Vorige week nog werd in de UK het vonnis uitgesproken dat de Tsjechische brouwer Budvar de merknaam Budweiser op de Britse markt mag blijven gebruiken. Nu ligt er de uitspraak vanuit het Europese Hof dat AB InBev de merknaam Bud in de hele Europese Unie mag registreren. 

Het recht op die registratie werd aangevochten door de Tsjechische brouwer Budejovicky Budvar. Volgens de Tsjechen gebruikten zij ’Bud’ al in de vier Europese landen: Frankrijk, Italië, Portugal en Oostenrijk. Daar werden wel bewijzen van gevonden echter deze waren volgens het Europese Hof onvoldoende om de merknaam voor alle landen aan de Tsjechische brouwer toe te wijzen.

Ik snap de bescherming van het eigen merkrecht, maar je kunt er natuurlijk ook een sport van maken om zoveel mogelijk rechtszaken op je naam te hebben staan. Zou het niet eens tijd worden om de strijdbijl vanuit beide bierbrouwers te begraven? Scheelt veel kosten die beter in de biermerken en het brouwproces kan worden gestoken.

Bron: De Morgen

Lees ook:Slecht nieuws voor Tsjechisch Budweiser Budvar
Lees ook:Tsjechische Budvar behoudt Budweiser in UK
Lees ook:Geen erkenning Budweiser
Lees ook:Geen alleenrecht naam Budweiser
Lees ook:Geen merknaam cannabis in biernaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.