Braziliaanse bierclub maakt kennis met wereldbieren

Wat doe je als de biercultuur in je land beperkt blijft tot een paar soorten en typen bier? Je richt een bierclub op waarbij bieren van over de hele wereld centraal staan. ‘Have a nice beer’ heeft momenteel ongeveer 6.000 leden in Brazilië. Die betalen allemaal 25 euro per maand en daarvoor ontvangen ze twee flesjes van twee exclusieve bieren en een maandblad.

Dat is nog eens een leuk idee om op die manier kennis te maken met bieren van over de hele wereld. Het lijkt eigenlijk ook een beetje op het concept van de ABT. Iedere maand een exclusief bier van de tap.

Er zijn hier al meerdere Belgische bieren aan bod gekomen. Daarnaast onder andere ook Turkse, Franse en Tsjechische bieren. De Nederlandse bieren komen nog niet in het rijtje voor. Misschien een idee voor een brouwerij van Nederlandse bodem?

Voor meer informatie kijk op: www.haveanicebeer.com.br

Lees ook:Belgische bieren op wereldexpo in Shanghai
Lees ook:Weg met de grens tussen Nederland en België
Lees ook:Nieuwe Smaak van Echt in aantocht
Lees ook:‘Bier op het menu’ de ingang naar nieuw publiek
Lees ook:Wat heeft de Amerikaan nog niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.