Burgemeester Amsterdam opent 2e locatie Brouwerij ‘t IJ

Op donderdag 7 februari om 16.30 uur opent Burgemeester Eberhard van der Laan de nieuwe, tweede locatie van de Amsterdamse Brouwerij ’t IJ. Deze is 100 meter verderop gevestigd aan het Zeeburgerpad 55.

In 1985 werden de eerste bieren onder de molen aan de Funenkade gebrouwen. Er is al jarenlang een overspannen vraag naar IJbier. Met extra brouwcapaciteit kunnen ze daar vanaf volgende maand beter op inspelen.

Brouwerij ‘t IJ is gevestigd in voormalig badhuis Funen, naast de molen De Gooyer, aan de oostelijke kant van het centrum van Amsterdam. Op deze locatie middenin Amsterdam worden ongefilterde, ongepasteuriseerde en veelal biologische bieren zoals Natte, Zatte, IJwit en Columbus gebrouwen en gebotteld.

“Op onze huidige locatie bij de molen kunnen we niet genoeg produceren”, zegt mede-eigenaar Patrick Hendrikse. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en die was amper op vijfhonderd meter afstand van de Funenkade voorhanden. Al het bier dat straks op het Zeeburgerpad gebrouwen wordt, wordt ook ter plekke gebotteld.”

Brouwinstallatie
Voor de nieuwe brouwerij is in Tsjechië een brouwinstallatie van 4000 liter gefabriceerd, volgens de specificaties van ’t IJ. Deze uitbreiding leidt tot meer dan een verdubbeling van de productie; waar er in 2012 vierduizend hectoliter werd gebrouwen is de verwachte productie voor 2013 achtduizendvijfhonderd hectoliter.

Opening
Op 7 februari zal er een speciaal voor de gelegenheid gebrouwen bier, –Nummer-1-, geschonken worden en zal Burgemeester Van der Laan de brouwerij op ludieke wijze openen. Voor meer informatie kijk op www.brouwerijhetij.nl

Lees ook:Een kijkje op de nieuwe brouwlocatie Brouwerij ‘t IJ
Lees ook:Brouwerij Het Anker creëert ruimte
Lees ook:Brouwerij de Molen vordert met nieuwe brouwerij!
Lees ook:Brouwerij Alvinne focust op groei
Lees ook:Hoe luidt het openingsbier van Brouwerij de Molen?

0 reacties op “Burgemeester Amsterdam opent 2e locatie Brouwerij ‘t IJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.