Hoppemarkt in diepe recessie

Er is wereldwijd zo’n 20 procent overproductie aan hop. Duitsland zorgt momenteel voor 18.000 ha hop en dat zou omgerekend 4.000 ha teveel zijn. Daarbij is nog geen rekening gehouden met de Amerikaanse hopteelt. Indrukwekkend en nooit geweten dat deze markt in een diepe recessie zit, zoals Eric Lagache, voorzitter van vzw Hop vorige week vrijdag heeft gezegd.

Volgens de voorzitter van 24 verenigde hopboeren is er geen toekomst meer voor de in Belgisch geteelde bittere hopsoorten. Wat dacht ik? Hoe kan dat nou…. Het afgelopen jaar zijn er daarom 15 bitterhopsoorten omgeschakeld naar aromahopsoorten. Met financiële steun van de gemeente Poperinge kunnen veel boeren nu toch nog naar de toekomst kijken. Om de Belgische hopteelt iets meer in de kijker te zetten is vorig jaar een erkend certificaat geïntroduceerd. Alle bieren die minimaal uit 50 procent Belgische hop bestaan mogen het erkende logo gebruiken.

32 bieren
In het Hopmuseum in Poperinge ontvingen 32 bieren van grote en kleine brouwerijen in binnen- en buitenland het kwaliteitslabel waaronder zelfs een Italiaanse brouwer. Een mooi initiatief waarbij ik oprecht hoop dat alle brouwers die lekker hoppige bieren brouwen eens in het Belgische Poperinge gaan kijken!

Bron: Westhoek.be

Lees ook:Poperinge krijgt nieuw hopmuseum
Lees ook:V.S. focust op biologische hopteelt
Lees ook:Kwaliteitskeurmerk voor streekbieren?
Lees ook:60 procent vindt Nederlands speciaalbier van goede kwaliteit
Lees ook:De driejaarlijkse Poperinge bier- en hopfeesten

Eén reactie op “Hoppemarkt in diepe recessie

  1. Maarten

    EN al die hobbybrouwers maar zelf hop telen …

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.