Lambiek bieren in de lift

Wie tien jaar geleden had gezegd dat Lambiek maar ook geuze bieren weer helemaal terug zouden zijn van weggeweest, zou voor gek zijn verklaard. In Amerika zijn ze enorm enthousiast over de zuurdere bieren en ook in België apprecieert de bierdrinker het weer. De één na de andere brouwerij is bezig met uitbreiden. Cantillon kan niet verder groeien en heeft al een extra toeristische kelder ingericht om toch ergens meer ruimte vandaan te halen en nu begint ook Lindemans uit Vlezenbeek met uitbreidingswerkzaamheden.

Lambiekbrouwerij Lindemans gaat de opslagruimte voor rijpende lambiekbieren bijna verdubbelen om aan de vraag te voldoen. Op zich logisch dat bij lambiekbrouwers de bottleneck bij de opslagruimte zit aangezien een gebrouwen bier minstens een jaar moet gisten en rusten. Maar er is meer. Er wordt een bezoekersruimte om circa 100 mensen te ontvangen, nieuwe kantoren, sanitair en ook een vergaderzaal gebouwd. Op die manier kunnen ook veel meer mensen op de brouwerij ontvangen worden. Tot slot komt er ook een nieuwe bottelarij in de nieuwbouw.

Compensatie
De brouwerij groeit uit naar 4.000 vierkante meter, wat een verdubbeling is ten opzichte van nu. Als alles volgens plan verloopt dan zijn de werkzaamheden begin 2014 volledig afgerond. Aangezien de brouwerij in weideomgeving ligt, compenseert Lindemans de ruimte met een nieuw aangelegd bos en hoogstamboomgaard in de regio.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Uitbreiding lambiekbrouwerij Lindemans
Lees ook:Duur ruimtebier in de verkoop
Lees ook:Lindeboom komt met nieuw brouwhuis
Lees ook:Brouwerij de Prael opent nieuwe proeflokaal
Lees ook:Brouwerij Haacht schroeft leeftijdsgrens op naar 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.