Brugs Bierfestival trekt duizenden bezoekers

Zoals ook vorig jaar trok het Brugs Bierfestival opnieuw duizenden bezoekers. Terwijl de laatste uurtjes van de zesde editie nu wegtikken hieronder kort mijn bevindingen. Dit jaar had ik met mijzelf afgesproken dat ik alleen maar bieren zou drinken die ik nog nooit had gedronken. Het is gelukt op drie na dan. Wat mij overall opviel was dat er minder bieren waren met een laag alcoholpercentage dan voorgaande jaren. Gaat deze nieuwe trend dan toch weer van tafel? Verder zijn de kleine brouwerijen duidelijk op bierbrouwers ontdekkingstocht gegaan. Er wordt geëxperimenteerd met verschillende bierstijlen door elkaar. Een goed teken.

Gesprekken met Belgische bierfanaten leerde wel dat ook de Belgische kleine brouwerijen blijkbaar goed moeten kijken naar het brouwen van hetzelfde bier. Ik hoorde regelmatig dat men zich erg verheugde op een bier dat vervolgens erg tegenviel omdat het qua smaak ver weg lag bij wat in de herinnering lag. Natuurlijk is dat iets wat ik niet kon beoordelen aangezien ik nu juist geen bieren heb gedronken die ik eerder dronk.

De komende weken zal ik de gedronken bieren afzonderlijk op mijn blog beschrijven. In mijn speciale herinnering staan toch wel Green Hopping 2012 en Triest IPA van brouwerij Den Triest, de Valier Extra van Contreras, Fort Lapin 10 quadrupel van brouwerij Fort Lapin en Slaapmutske dry hopped lager Ft. Hallertau van brouwerij Slaapmutske. Verder verdient de Troubadour Imperial Stout en Westkust van brouwerij The Musketeers ook een vermelding waard.

Aan het festival deden dit jaar 75 brouwerijen mee met in totaal ruim 350 verschillende bieren. Het is en blijft een bijzonder gezellig festival waarbij je de gelegenheid hebt om voor slechts €1,50 per bierconsumptie ongelooflijk veel bieren te proeven. De sfeer is buitengewoon goed en de bierliefhebbers uit landen van over de hele wereld delen graag hun visie over de biercultuur in hun thuisland. Kortom, volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

Lees ook:Brugse brouwerij Fort Lapin lanceert Quadrupel
Lees ook:Nieuwe Brugse Brouwerij: Fort Lapin
Lees ook:Bier proeven: Triest IPA
Lees ook:Vijfde Brugs bierfestival druk bezocht!
Lees ook:Leuke weekendtip: Bierfestival Groningen

Eén reactie op “Brugs Bierfestival trekt duizenden bezoekers

  1. Alexander

    Alleen iets te druk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.