Muifelbrouwerij lanceert Beerskey

De Muifelbrouwerij uit Berghem nabij Oss brengt vanaf februari 2013 een nieuw bier, Beerksey. Het is gebrouwen met een geturfde whisky mout, wat een licht gerookte en geturfde smaak aan het bier geeft. Dit bier is met 11 procent alcohol echt een degustatiebier.

 

Martin Ostendorf, eigenaar van de brouwerij: “Deze mout is afgeëest met behulp van turf, na het kiemproces is het water verwijderd over een vuurtje van turf. De typische gerookte en gebrande geuren en smaken uit de turf zijn in de mout getrokken. Met deze mout, afkomstig van de Engelse mouterij Bairds, is vervolgens de Beerskey gebrouwen. De geur en smaak in het bier zal zowel de speciaalbier als de whisky liefhebber enthousiast maken.

De naam Beerskey is ontwikkeld in samenwerking met Caecil Gerritse, eigenaar van Versailles, een van de grotere whisky winkels in Nederland. Het is een samentrekking van bier (beer) en whiskey (skey). Het nieuwe bier is vanaf februari 2013 verkrijgbaar bij de betere slijter in heel Nederland.

Lees ook:En jawel: Whisky Beer
Lees ook:Brouwerij de Witte Leeuw gaat voor groei
Lees ook:Muifelbrouwerij lanceert Odulphus Blond
Lees ook:Oerblond nieuwe naam Hertog Jan bier
Lees ook:ABT-Bier van de maand: Ter Dolen Armand

4 reacties op “Muifelbrouwerij lanceert Beerskey

 1. Dennis

  Vanaf februari verkrijgbaar??? Heb deze bier vorig jaar al gekocht en geproefd en hij smaakt voortreffelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ton van oorschot

  Ik heb dit bier ook al in december gekocht in Oss. Bijzonder lekker bier!

    /   Beantwoorden  / 
 3. martin

  Beerskey was vorig jaar zeer beperkt te koop. Vanaf nu mag iedereen hem bestellen!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Louis

  Muifelse Brouwerij staat erom bekend.Geweldige bieren,ik noem Graaf Dic,Zuster Agatha,OsseBock..Maar niet lopen klooien met introductie a.u.b. Daar heeft de Brouwer al een prijs mee gewonnen.Kruiens Vacht.Lekkerste nieuw bier van 2012.Maar gelukkig hebben we de foto’s nog.2011.Was ook een mooi jaar.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.