Waar is BrewDog mee bezig?

Het was in mijn beleving stil rond de Schotse brouwerij BrewDog, dus ik dacht eens kijken waar ze mee bezig zijn. Ze zijn aan het brouwen . In de tank zit een IPA gebrouwen met één hopsoort de Amarillo, overigens bijzonder lastig verkrijgbaar op dit moment. Het bier zal helaas! alleen op tap verkrijgbaar zijn in de BrewDog cafés. Een tweede bier dat eerder exclusief voor de Zweedse markt is gemaakt, komt voor iedereen op de markt.

Het luistert naar de naam ’Hello, my name is Ingrid’, en is een ‘Cloudberry Double IPA’ met 8,5 procent alcohol. Ik had nog nooit gehoord van een Cloudberry, wat fruit is en lijkt op een braam. De vrucht komt voor in het noordelijk deel van de wereld onder andere in Noorwegen, Zweden en Groenland. Bij het brouwen van ‘Hello, my name is Ingrid’ zijn de hopsoorten Citra, Nelson Sauvin en Bramling Cross gebruikt. Als laatste worden de Cloudberries toegevoegd. Het zal verkrijgbaar zijn via de webshop en op keykeg. Misschien ook in Nederland? Ik ben erg benieuwd naar dit bier.

Verder heeft BrewDog speciaal voor de lancering van de Lichtenstein Exhibition, een moderne kunstexpositie dat open gaat op 21 februari aanstaande, een bier gebrouwen. Dit zal een Pale Ale zijn en uiteraard ook de naam Lichtenstein dragen. Kortom, ze zijn gewoon hard aan het werk!

Lees ook:Jacques Bertens brouwt beste blond bier
Lees ook:Bierproef Piratensop India Pale Ale: extreem veel hopsoorten
Lees ook:Brewdog herlanceert Ghost Deer met 28% alcohol
Lees ook:Brewdog lanceert viagra bier voor William en Kate
Lees ook:Uitdagingen in nieuwe brouwzaal BrewDog

3 reacties op “Waar is BrewDog mee bezig?

 1. John

  Antarctica en noordelijk wat? :D En fruit groeit daar ook niet dus ik denk dat je wat anders bedoelt..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Ehh Groenland inderdaad… ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. vic jaenen

  Geweldig, maar heeft iemand het al geproefd?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.