De nieuwste bierinnovatie: Smaakstaafje in de bierfles

Als ik deze nieuwste bierinnovatie van de Grand Canyon Brewery zie, heb ik toch niet direct trek in het bier. Een plastic staafje in de bierfles om het een extra smaak mee te geven. Natuurlijk is het wel een applaus waard om met iets anders te komen. En zoiets komt, eerlijk is eerlijk, danook vaak uit de VS.

 

 

 

Sinds december 2012 bracht de Amerikaanse brouwerij de Hop Bomber IPA op de markt met een staafje erin. Hiermee kan extra smaak worden afgegeven zoals hop maar bijvoorbeeld ook kruiden en koffie. Volgens eigenaar John Peasley is het eenvoudig in de fles te gebruiken en loopt de smaak via de gaatjes in het bier. De techniek is te vergelijken met dry-hopping waarbij na het kookproces het ingrediënt aan het bier wordt toegevoegd. Deze ’bombs’ worden toegevoegd net voordat de kroonkurk erop gaat. (foto blog. Phoenix new times)

Grand Canyon Brewery heeft momenteel meerdere biersmaken met deze sticks waaronder een IPA en Stout. Erg benieuwd hoe lang het duurt voordat we deze innovatie in Europa gaan terugzien. Of zal het er nooit van komen?

Bron: blogs.phoenixnewtimes.com

Lees ook:Het bierfestival van zware bieren
Lees ook:Veluwse Heidebrouwerij lanceert Pegasus bier
Lees ook:Brouwerij in Europa voor Stone Brewery nog ver weg
Lees ook:Val-Dieu Grand Cru: Fantastisch wat een smaaksensatie
Lees ook:Westvleteren Bouwsteenbox alleen voor Sligro klanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.