Bier proeven: Triest IPA

Eerder deze week schreef ik al over het bier Green Hopping van Brouwerij Den Triest. Nu is er alle aanleiding om Triest IPA verder te beschrijven. Dit bier is namelijk door de bierliefhebbers op het Brugs Bierfestival uitgeroepen tot het beste bier van het festival. Met deze nummer één notering bleef het Westvleteren XII op de tweede plek en Lapin Quadrupel op de derde plek voor. Ik heb het bier geproefd en mij smaakte het ook goed. Meestal is een hoppige IPA over de rand qua hopbitterheid. Dat geldt niet voor de Triest IPA. Brouwer Marc Struyf (op de foto) geeft aan dat dit voor een groot deel door de bijzondere hopsoort komt die hij gebruikt, namelijk de Amerikaanse Mozaik.  

 

Hij is zoals hij zelf aangaf de eerste brouwer die met dit type hop in België zijn bier brouwt. Mozaik is een resultaat van het kruisen en muteren van verschillende hopsoorten. De Triest IPA is een Belgian Style Bier met 7,5 procent alcohol.

Het oranje gekleurde bier heeft een fruitig aroma met een combinatie van zoet fruit zoals perzik van de gist tot citrus en grapefruit van de hop. Triest IPA is een volmondig bier met een combinatie van zoet en bitter. De afdronk is lichtbitter. Het winnende bier is verkrijgbaar in flessen van 0.75 liter.

Lees ook:Bier proeven: Green Hopping 2012
Lees ook:Heiloo weer een bier rijker
Lees ook:Flying Dog Kerberos Tripel: verrassend zoet!
Lees ook:Hopla: een Nederlands bier om trots op te zijn
Lees ook:Is het nu bier of wijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.