Mikkeller opent bar in San Francisco

Het Deense biermerk Mikkeller gaat een nieuwe Mikkeller Bar openen in San Francisco op 34 Mason Street. Op hun Facebook page zijn diverse foto’s te zien van de bouw. Inmiddels is de bar in de Deense hoofdstad Kopenhagen wereldberoemd onder bierliefhebbers. Zelf heb ik uiteraard ook al eens een bezoekje gebracht aan de bar en ik was bijzonder enthousiast over de vele taps met een grote diversiteit aan Mikkeller bieren en dito smaken. Deze bieren worden overigens voor een groot deel gebrouwen in de Proefbrouwerij in Lochristi.

De nieuwe bar bevindt zich op de begane vloer van een uit 1907 Victoriaans gebouw. Er komen maar liefst 40 tappunten waarop naast Mikkeller ook bieren van andere brouwerijen staan. Verder zijn er twee cask tappunten, vele bieren op fles en een speciale koelkast die ruimte geeft aan Lambic bieren.

Bier en gastronomie krijgt ook een belangrijke plek op deze nieuwe locatie. Er wordt eten bereid waarbij biersuggesties worden gepresenteerd. Als het klaar is, een goede reden om een keer een bezoek te brengen aan San Francisco.

Lees ook:Tweedeling dreigt in Deense bierwereld
Lees ook:Bierproeflokaal In de Wildeman morgen met specials…
Lees ook:Mythes over Cask Conditioned Ales
Lees ook:Ølfestival København 2011
Lees ook:Grolsch bierglazen voor voetbalclubs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.