Bier proeven: Viven Bruin

Een bier dat mij verraste op het Brugs Bierfestival was de Viven Bruin van brouwerij Viven. Deze Belgian Dark Ale heeft slechts 6,1 procent alcohol en toch veel verschillende smaaktonen, een volmondig bier. In het aroma vind je hooi en gras-tonen, mout, koffie en zoete chocolade geuren.

De aanzet van de biersmaak is zoet, met tonen van zoethout, bittere chocola, caramel en gebrande mout wat naar de afdronk toe verandert in een droge bittere nasmaak die zelfs wat kruidig is. Het blijft zeker nog even hangen. Het uitzicht van het bier is een donkerbruin met een stabiele schuimkraag die licht bruin gekleurd is.

De Viven Brune wordt voor de Belgische brouwerij gebrouwen in de Proefbrouwerij in Lochristi.

Lees ook:Ultrabrune: een ware verrassing
Lees ook:Pater Lieven Bruin: een chocoladetoetje voor kerst
Lees ook:Bier proeven: Graaf Dicbier
Lees ook:Saison Voisin: fris bier waaraan iets ontbreekt
Lees ook:Bockbierproef: Budels Herfstbock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.